Deal News Online

Έφη Καμπισιούλη: Μονόδρομος τα εμβόλια

Τι λέει η πρώτη νοσηλεύτρια που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα

 

«Μονόδρομο» χαρακτήρισε τα εμβόλια και τον εμβολιασμό του πληθυσμού προκειμένου να θωρακιστούμε απέναντι στην πανδημία, η Έφη  Καμπισιούλη, η νοσηλεύτρια που εμβολιάστηκε πρώτη στην Ελλάδα.

 

Η κ. Καμπισιούλη, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα για τη σημασία του εμβολιασμού στέλνοντας το δικό της μήνυμα σε όσους ακόμη και σήμερα εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

 

«Το ελπιδοφόρο μήνυμα είναι ότι είμαστε σε μία πολύ καλή φάση όσον αφορά το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα. Οι νεότερες γενιές σπεύδουν να εμβολιαστούν και αυτό είναι αισιόδοξο μήνυμα, ότι μάλλον θα ξεπλέξουμε με την πανδημία σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους που φάνηκε μία αρτηριοσκλήρυνσή τους και τελικά πολλοί από αυτούς νοσηλεύονται», είπε για όσους δεν εμβολιάζονται.

 

«Πάντως, γεγονός είναι ότι βλέπουμε σε νοσοκομεία να νοσούν άτομα, τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί. Τα εμβόλια έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλή και θεωρώ ότι η όποια επιφυλακτικότητα υπήρχε στην αρχή δεν θα πρέπει να υπάρχει. Τα εμβόλια είναι η μόνη ευκαιρία, η μόνη ελπίδα, ο μόνος δρόμος», τόνισε.

 

Ερωτηθείσα για το εάν γυρνώντας το χρόνο πίσω θα εμβολιαζόταν πάλι πρώτη, απάντησε: «Θα το έκανα πάλι. Έχω μάθει ως υγειονομικός να είμαι στρατιώτης. Οφείλω να προστατεύω τον εαυτό μου και τους ασθενείς μου. Αυτό ήταν που με ώθησε στις 27 Δεκέμβρη χωρίς γνώση τότε να εμβολιαστώ πρώτη. Οι παρενέργειες είναι τόσο μικρές και λίγες. Είναι σαν να βγω έξω και ένα κεραμίδι να με χτυπήσει».

 

Θα έλεγα σε όλους: αντιλαμβάνομαι την όποια επιφυλακτικότητα. Δεν θέλω να είμαι αφοριστική. Θα έλεγα ότι αν μπορούσαν να βρεθούν σε μία εφημερία του νοσοκομείου, να βιώσουν τη μοναξιά, θα καταλάβαιναν ότι ο εμβολιασμός αποτελεί μονόδρομο. Χθες μιλούσα με το γιο μίας ασθενούς. Είχε να δει τη μητέρα του 25 ημέρες, επειδή αρρώστησε με κοροναϊό. Έκλαιγε», σημείωσε.

 

Για την σημερινή εικόνα στα νοσοκομεία, η κυρία Καμπισιούλη τόνισε ότι «στις τελευταίες εφημερίες έχουμε αρχίσει να νιώθουμε μια μικρή αποκλιμάκωση. Νοσηλεύουμε κυρίως νέες ηλικίες. Σπανίως πλέον νοσηλεύουμε πάνω από 75 ετών. Η πλειονότητα είναι κάτω, με το μεγάλο ποσοστό να είναι κοντά στα 60-65 αλλά έχουμε νοσηλεύσει και νεαρούς 29-40 ετών».

 

Μίλησε και για τους συναδέλφους της που δεν εμβολιάζονται, λέγοντας ότι δεν θέλει να στέκεται σε αυτούς, «γιατί έχει να κάνει με την κουλτούρα τους και το επίπεδο εκπαίδευσής τους. Για παράδειγμα: Είναι αλλιώς να δουλεύεις στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και αλλιώς σε κέντρο Υγείας. Χθες μας ανακοινώθηκε από τη διοίκηση ότι 97,5% του προσωπικού του Ευαγγελισμού είναι εμβολιασμένο. Το νοσοκομείο μας δίνει μία έξωθεν καλή μαρτυρία».


World Business

«Άλμα» 11% για την μετοχή της EQTEC

«Άλμα» 11% για την μετοχή της EQTEC

Κατά 11% ενισχύεται η μετοχή της EQTEC Plc, καθώς η εταιρεία ξεκίνησε κοινοπραξία με την...

Secret Money

H προοπτική για  το brain gain από  την «άφιξη» Pfizer και άλλων κολοσσών

H προοπτική για το brain gain από…

Eλπίδα για επιστροφή ενός μέρους των Eλλήνων επιστημόνων που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό στα...

Αθλητικά

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής στην Ελλάδα

Ο Μορινάρι Γουατανάμπε, ο Ιάπωνας πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα,...

Υγεία & Διατροφή

ΠΟΥ: Θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron σε δύο ομάδες ασθενών Covid-19

ΠΟΥ: Θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron σε δύο ομάδες…

Μια διεθνής επιτροπή ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε τη συνδυαστική θεραπεία των δύο...

Περιβάλλον

Τριάντα δισεκατομμύρια γόπες πετιούνται ετησίως στην Ελλάδα

Τριάντα δισεκατομμύρια γόπες πετιούνται ετησίως στην Ελλάδα

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα πετιούνται περίπου τριάντα δισεκατομμύρια γόπες στο περιβάλλον, δημιουργώντας γενικότερο πρόβλημα, καθώς τα τσιγάρα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.