Deal News Online

Μακέδος: Η περιβαλλοντική και κοινωνική ηθική στον πυρήνα της Attica Bank Προτεινόμενο

«Η περιβαλλοντική και κοινωνική τραπεζική ηθική τίθεται στην πυρήνα της επιχειρηματικής στρατηγικής και πρακτικής της Attica Bank», δήλωσε ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Μακέδος, μιλώντας στο Συνέδριο "All Things Energy Forum 2021".

 

«Η τράπεζα έχει υιοθετήσει μια στοχευμένη στρατηγική για την αγορά ενέργειας, την κυκλική οικονομία και γενικότερα την αειφόρο ανάπτυξη», επεσήμανε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι: «η Attica Bank έχει ήδη παράσχει περίπου 330 εκατομμύρια ευρώ για έργα ΑΠΕ της τάξης των 350 MW. Ενώ, ο στόχος είναι η χρηματοδότηση να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο έως το 2024 για έργα 2.000 MW».

 

«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις πράσινες επενδύσεις, καθώς αποδεικνύονται πολύ ελκυστικές αλλά και κερδοφόρες μακροπρόθεσμα και συμβάλλουν στον μηδενισμό των εκπομπών ρύπων CO2», τόνισε ο κ. Μακέδος και έκανε γνωστό ότι «έχουμε εισαγάγει έναν πράσινο δείκτη (αποτύπωμα CO2) για τους δανειολήπτες που επιλέγουν βιώσιμες επενδύσεις, μειώνοντας το προσφερόμενο επιτόκιο».

 

Όπως ανέφερε, «με την υιοθέτηση των δεσμεύσεων της Συμφωνίας των Παρισίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, των Sustainable Development Goals (SDG's) του ΟΗΕ, αλλά κυρίως λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων και των αυξημένων αναγκών της ίδιας της κοινωνίας, καθιερώνεται μία νέα τραπεζική ηθική. Αυτή η νέα ηθική τίθεται στον πυρήνα της Attica Bank, την εποχή μάλιστα που οι προκλήσεις και οι εξελίξεις επιταχύνθηκαν εξαιτίας της πανδημίας της νόσου COVID-19, αλλάζοντας τη δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας», εξήγησε.

 

Σύμφωνα με τον κ. Μακέδο: «Στην Attica Bank είμαστε βέβαιοι ότι η ουσιαστική υιοθέτηση των κριτηρίων ESG (Environmental, Social, Governance) αποτελεί το πλέον αξιόπιστο μέσο όχι μόνο για την αντιμετώπιση ενός διευρυμένου πεδίου προκλήσεων, αλλά και για τη δημιουργία βιώσιμης αξίας τόσο για τους μετόχους όσο και για τους πελάτες μας», δήλωσε ο κ. Μακέδος, ξεκαθαρίζοντας ότι «η Attica Bank έχει υιοθετήσει αυτές τις αρχές θέτοντας στο επίκεντρο την κοινωνία, τη βιώσιμη οικονομία και το περιβάλλον».

 

Όπως είπε, «έχουμε εισαγάγει την πολιτική "Green Within", ενώ αναπτύσσουμε πολιτική "Πράσινων Δανείων", με βάση πάντα τις οδηγίες της Τράπεζας της Ελλάδας. Έχουμε αναπτύξει μάλιστα μία συγκεκριμένη μεθοδολογία προκειμένου να προκειμένου να θέτουμε αποτελεσματικά τους SDGs and τα ESGs ενώ αξιοποιούμε προσεγγίσεις ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης με απώτερο στόχο την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και της πράσινης ανάπτυξης».

 

«Υπηρετούμε αυτόν τον στόχο με σύγχρονα τραπεζικά προϊόντα, καινοτόμα χρηματοοικονομικά εργαλεία, προσφέροντας οικονομική ρευστότητα με βάση τα τρέχοντα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης κλπ», δήλωσε.

 

Και πρόσθεσε ότι: «Η Attica Bank κινείται ήδη δυναμικά για τη χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων για έργα εξοικονόμησης ενέργειας και αποδοτικότητας, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, για την κάλυψη της άμεσης ανάγκης για βιώσιμη κινητικότητα με έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, για τη χρηματοδότηση "πράσινων" επιχειρήσεων και οργανισμών. Χρηματοδοτεί επίσης νέες κατασκευές, με βάση τις απαιτήσεις για μηδενική κατανάλωση ενέργειας (Zero Energy Buildings). Προβλέπεται επίσης η υποστήριξη έργων για την ανάπτυξη υποβαθμισμένων αστικών περιοχών, καθώς και για την υλοποίηση έργων ύδρευσης και διαχείρισης αποβλήτων».

 

Ο κ. Μακέδος, υπενθύμισε ότι η Τράπεζα προσφέρει εξαιρετικά ανταγωνιστικά και ελκυστικά προϊόντα για τα νοικοκυριά από τις αρχές του 2020: Νέοι λογαριασμοί ταμιευτηρίου με προνομιακά επιτόκια και νέα πράσινα καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια, δάνεια με εξαιρετικά προνομιακούς όρους για την αγορά φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων και για ενεργειακή αναβάθμιση ή δάνειο ανακαίνισης σπιτιού.

 

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Attica Bank δήλωσε: «Ο μετασχηματισμός της κοινωνία μας, απαιτεί αποφασιστικότητα, αντοχή και σκληρή δουλειά. Η περίοδος που διανύουμε μπορεί να αποδειχθεί ως η πλέον παραγωγική και σίγουρα θα αποδώσει, διασφαλίζοντας μεσοπρόθεσμα ευημερία και βιωσιμότητα. Και οι τράπεζες μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη αυτών των στόχων για το κοινό, βιώσιμο μέλλον μας».


World Business

«Άλμα» 11% για την μετοχή της EQTEC

«Άλμα» 11% για την μετοχή της EQTEC

Κατά 11% ενισχύεται η μετοχή της EQTEC Plc, καθώς η εταιρεία ξεκίνησε κοινοπραξία με την...

Secret Money

H προοπτική για  το brain gain από  την «άφιξη» Pfizer και άλλων κολοσσών

H προοπτική για το brain gain από…

Eλπίδα για επιστροφή ενός μέρους των Eλλήνων επιστημόνων που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό στα...

Αθλητικά

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής στην Ελλάδα

Ο Μορινάρι Γουατανάμπε, ο Ιάπωνας πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα,...

Υγεία & Διατροφή

ΠΟΥ: Θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron σε δύο ομάδες ασθενών Covid-19

ΠΟΥ: Θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron σε δύο ομάδες…

Μια διεθνής επιτροπή ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε τη συνδυαστική θεραπεία των δύο...

Περιβάλλον

Τριάντα δισεκατομμύρια γόπες πετιούνται ετησίως στην Ελλάδα

Τριάντα δισεκατομμύρια γόπες πετιούνται ετησίως στην Ελλάδα

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα πετιούνται περίπου τριάντα δισεκατομμύρια γόπες στο περιβάλλον, δημιουργώντας γενικότερο πρόβλημα, καθώς τα τσιγάρα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.