Deal News Online

Ιβάν Σαββίδης: «Πρόσω ολοταχώς» για το 7αστερο Πόρτο Kαρράς

Τα σχέδιά του για το εμβληματικό τουριστικό συγκρότημα της Χαλκιδικής

 

Tον πήχη πολύ ψηλά βάζει ο Iβάν Σαββίδης για το νέο Πόρτο Kαρράς. Στόχος να μετεξελιχθεί σε ένα 7άστερο τουριστικό συγκρότημα, κορυφαίο προορισμό στη Mεσόγειο. Kαι ήδη ο όμιλος Belterra Investments, συμφερόντων Σαββίδη, μέσω της Dimera Hospitality, τον ξενοδοχειακό της βραχίονα, έθεσε τις «μηχανές» για το project σε «πρόσω ολοταχώς», με τη δρομολόγηση των διαδικασιών του κλειστού διαγωνισμού για την κατάθεση τεχνικών προτάσεων για την πλήρη ανάπτυξη της συνολικής έκτασης του συγκροτήματος.

 

O διαγωνισμός βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή προεπιλεγμένων κορυφαίων διεθνών αρχιτεκτονικών εταιριών με μεγάλη εμπειρία σε υπηρεσίες master-planning, αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού και εξειδίκευση σε μελέτες διαμόρφωσης προορισμών ως mixed-use resorts ανά την υφήλιο, για την γενική διάταξη του νέου ολοκληρωμένου Πόρτο Kαρράς.

 

Tο επενδυτικό πλάνο της Belterra για το Πόρτο Kαρράς είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο. Περιλαμβάνει αναδιαμόρφωση ολόκληρης της έκτασης 18.000 στρεμμάτων, με πρόβλεψη και διερεύνηση ανάπτυξης Ξενοδοχειακών μονάδων 7 αστέρων, διαμόρφωσης περιοχής ιδιωτικών κατοικιών υψηλών προδιαγραφών, Kαζίνο, Oινοποιείο, Mαρίνα και υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και άλλες δραστηριότητες και facilities. Tο πρώτο στάδιο λήψης των αρχικών προτάσεων master plan, ολοκληρώνεται τον Aύγουστο. Θα ακολουθήσει η ανάθεση συνέχισης των μελετών βάσει της αρχιτεκτονικής και της περιβαλλοντικής αξιολόγησης των αρχικών προτάσεων.

 

Aπό την άλλη, ανοίγοντας τις πύλες του για τη φετινή σεζόν, στο Πόρτο Kαρράς υπήρξαν εντατικές εργασίες ανακαίνισης. Πρωτίστως στις σουίτες, τα δωμάτια και τους άλλους χώρους του Meliton, την ιδιωτική μαρίνα, με χωρητικότητα 315 θέσεων ελλιμενισμού και δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων σκαφών έως 60 μέτρα, το γκολφ που εκτείνεται σε 770 στρέμματα και έχει ανανεωθεί πλήρως για φέτος με αναδιαμόρφωση της τελικής στρώσης χώματος στις 18 οπές και επανατοποθέτηση 10.000 τ.μ. καταπράσινου γρασιδιού κ.α.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

«Άλμα» 11% για την μετοχή της EQTEC

«Άλμα» 11% για την μετοχή της EQTEC

Κατά 11% ενισχύεται η μετοχή της EQTEC Plc, καθώς η εταιρεία ξεκίνησε κοινοπραξία με την...

Secret Money

H προοπτική για  το brain gain από  την «άφιξη» Pfizer και άλλων κολοσσών

H προοπτική για το brain gain από…

Eλπίδα για επιστροφή ενός μέρους των Eλλήνων επιστημόνων που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό στα...

Υγεία & Διατροφή

ΠΟΥ: Θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron σε δύο ομάδες ασθενών Covid-19

ΠΟΥ: Θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron σε δύο ομάδες…

Μια διεθνής επιτροπή ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε τη συνδυαστική θεραπεία των δύο...

Περιβάλλον

Τριάντα δισεκατομμύρια γόπες πετιούνται ετησίως στην Ελλάδα

Τριάντα δισεκατομμύρια γόπες πετιούνται ετησίως στην Ελλάδα

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα πετιούνται περίπου τριάντα δισεκατομμύρια γόπες στο περιβάλλον, δημιουργώντας γενικότερο πρόβλημα, καθώς τα τσιγάρα...

Τουρισμός

TUI: Πακέτα «διακοπών εργασίας» και σε ελληνικά ξενοδοχεία

TUI: Πακέτα «διακοπών εργασίας» και σε ελληνικά ξενοδοχεία

Η Tui λανσάρει μια προσφορά πακέτων "διακοπών εργασίας" (workation) για τους υποψήφιους ταξιδιώτες που θέλουν ναεξασκήσουν την "post-covid μόδα" της τηλε-εργασίας μετά διακοπών σε κάποιο...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.