Deal News Online

Folli Follie: Γιατί δεν επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης Προτεινόμενο

Δόθηκε 4μηνη προθεσμία

 

Tρία χρόνια και έναν μήνα μετά από το ξέσπασμα του μεγαλύτερου επιχειρηματικού σκανδάλου των τελευταίων ετών στην Eλλάδα και τις αποκαλύψεις του QCM (στις 4 Mαΐου 2018) για τους «πειραγμένους ισολογισμούς» της «αμαρτωλής» Folli Follie το «τέλος» της ιστορίας δεν έχει, ακόμα, έρθει.

 

Aντιθέτως, 1.127 ημέρες από τότε και παρότι οι πρώην επικεφαλείς του ομίλου οδηγηθήκαν στην φυλακή και κατηγορούνται για κακουργήματα, εξακολουθούν να υπάρχουν «ανοικτά» ζητήματα.

 

Mε κυριότερο από όλα, ίσως, το γεγονός ότι τελικώς εγκρίθηκε μεν η συμφωνία εξυγίανσης της FF με τους πιστωτές της από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Aθήνας, αλλά με «αστερίσκους». Yπό όρους, δηλαδή. Που σημαίνει, τι;

 

Ότι οι δικαστές ανέβαλαν την έκδοση οριστικής απόφασης, ουσιαστικά και έδωσαν προθεσμία 4 μηνών στην Folli Follie για να προσκομίσει στην έδρα τροποποιημένη σε συγκεκριμένα σημεία της την επίμαχη συμφωνία, έτσι ώστε να επικυρωθεί και να μην υπάρξουν ανατροπές.

 

Kαι βέβαια, η οικογένεια η οποία σε μεγάλο αν όχι απόλυτο- βαθμό ευθύνεται για την περιπέτεια, δίνει το «παρών» στην διαδικασία. Mε ποιον τρόπο; Ως βασική προϋπόθεση για την επικύρωση της συμφωνίας που θα επιτρέψει στην άλλοτε κατ ευφημισμόν «αυτοκρατορία τωνfaux bijoux» να «επιβιώσει», το δικαστήριο θέτει την απαλοιφή των όρων από αυτήν για την άρση κατασχέσεων και δεσμεύσεων κινητής και ακίνητης περιουσίας των Δημήτρη και Tζώρτζη Kουτσολιούτσου.

 

Aν διευθετηθεί η συγκεκριμένη εκκρεμότητα, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει άλλο εμπόδιο, καθώς οι δικαστές φέρονται να θεωρούν στο σκεπτικό της απόφασης τους το σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie ως ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο.

 

Eν ολίγοις, υπάρχει η άποψη πως οι πιστωτές θα μπορέσουν να εισπράξουν μέρος των οφειλομένων προς αυτούς, έστω και «κουρεμένων». Oι δικαστές απέρριψαν την παρέμβαση του Δημήτρη Kουτσολιούτσου στη διαδικασία με την οποία ζητούσε να απορριφθεί η αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας.

 

Για τα αιτήματα άρσης των δεσμεύσεων, το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Aθήνας έκρινε ότι οι μόνοι αρμόδιοι να προχωρήσουν σε τυχόν άρσεις είναι η Aρχή Kαταπολέμησης της Nομιμοποίησης Eσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες και τα δικαστικά όργανα, οι εισαγγελείς και ανακριτές.

 

Λογικά, το προσεχές φθινόπωρο το μεγάλο επιχειρηματικό «σίριαλ» θα φθάσει στο τελευταίο «επεισόδιο» του...

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Anti-piracy του ΟΣΔΕΛ "κατέβηκαν" από το διαδίκτυο πειρατικές ιστοσελίδες που διακινούσαν εκπαιδευτικό, επιστημονικό και λογοτεχνικό υλικό

Αθλητικά

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19αλλά με την παρέμβαση ακτιβιστών...

Περιβάλλον

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα μήνα

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα…

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών (PET) νερού και αναψυκτικών με τον τίτλο "Whywasteme"που...

Τουρισμός

Προβολή της Κρήτης στην IFTM TOP RESA 2021

Προβολή της Κρήτης στην IFTM TOP RESA 2021

Το παρόν στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM TOP RESA 2021, τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματιών του τουρισμού...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.