Κόσμος

Γιοχάνες Χαν: Η Κομισιόν θα εκδώσει ομόλογα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

Τη φήμη ότι η Κομισιόν θα εκδώσει ομόλογα στις χρηματαγορές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρώτες εκταμιεύσεις προχρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του ο Γιοχάνες Χαν.

 

Όπως είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, όλες οι δυνητικές εκδόσεις ομολόγων θα μπορούν να εγγυηθούν την εξυπηρέτηση των προχρηματοδοτήσεων ύψους 13% (του συνολικού ποσού που δικαιούνται τα κράτη-μέλη από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

 

«Θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι το εφικτό. Πάντα έλεγα ότι θα μπορούμε να αντλήσουμε 150 – 200 εκατ. ευρώ ετησίως», είπε ο Γ. Χαν. «Έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τις προχρηματοδοτήσεις, με διάφορες εκδόσεις ομολόγων, πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές», πρόσθεσε.

 

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτοί που έχουν ήδη προετοιμάσει καλά τα σχέδιά τους δεν θα πρέπει να έχουν καμία ανησυχία, καθώς πολύ σύντομα τα πρώτα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης θα είναι διαθέσιμα.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή