Deal News Online

Έρχεται νέα άρση περιοριστικών μέτρων

Οριστικοποιείται το πλαίσιο για τις διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους

 

Σε δύο παράλληλους άξονες κινείται πλέον η κυβέρνηση, σηματοδοτώντας το δρόμο προς την “Ελευθερία”.

 

Ο πρώτος είναι η περαιτέρω χαλάρωση των ούτως ή άλλως ελάχιστων περιοριστικών μέτρων που έχουν παραμείνει σε ισχύ. Και ο δεύτερος είναι οι διευκολύνσεις για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραδέχεται δημοσίως στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση και να προαναγγέλλει αποφάσεις, ενώ η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε με τη σειρά της πως το Σύνταγμα κατά κανένα τρόπο δεν αναγνωρίζει σε κάποιον να θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του διπλανού του.

 

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των διευκολύνσεων λοιπόν, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ισχύσουν από το φθινόπωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διευκολύνσεις αυτές θ’ αφορούν την είσοδο των εμβολιασμένων σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης (θέατρα, κινηματογράφοι κτλ.) ή σε χώρους εκδηλώσεων και αθλητικά γεγονότα. Την ίδια στιγμή, άμεσα ανοίγει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού, όπως π.χ. οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό ή οι εργαζόμενοι στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων.

 

Σημαντικό ρόλο σ’ αυτές τις αποφάσεις θα παίξει και το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής που αναμένει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση, προκειμένου ν’ ακολουθήσει σύντομος δημόσιος διάλογος. Σημειώνεται ότι χθες ψηφίστηκε και τυπικά από τη Βουλή το ψηφιακό πιστοποιητικό για τις μετακινήσεις, το οποίο, σύμφωνα και με τις προθέσεις της ΕΕ, θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Σε κάθε περίπτωση, έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται ν’ ανοίξει η πλατφόρμα και να είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για όλες τις ηλικίες και θα γίνουν νέες παραδόσεις, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια για το σύνολο του πληθυσμού. Παράλληλα, αναμένεται – εκτός απροόπτου – σήμερα να εξετάσει η επιτροπή των ειδικών την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, η οποία θα ισχύσει από το προσεχές Σαββατοκύριακο.

 

Ανάμεσα στις αποφάσεις της επιτροπής αναμένεται να είναι η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας για μία ακόμη ώρα – έως τις 01.30′ τη νύχτα – και να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση. Οι ειδικοί θα εξετάσουν και το ενδεχόμενο ν’ αυξηθεί σε δεύτερη φάση – πιθανότατα από τα τέλη του μήνα – το ανώτατο όριο των καλεσμένων σε κοινωνικές εκδηλώσεις και δεξιώσεις, ενώ τότε θα καταργηθεί οριστικά και το ωράριο κυκλοφορίας.


Media

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Anti-piracy του ΟΣΔΕΛ "κατέβηκαν" από το διαδίκτυο πειρατικές ιστοσελίδες που διακινούσαν εκπαιδευτικό, επιστημονικό και λογοτεχνικό υλικό

Αθλητικά

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19αλλά με την παρέμβαση ακτιβιστών...

Περιβάλλον

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα μήνα

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα…

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών (PET) νερού και αναψυκτικών με τον τίτλο "Whywasteme"που...

Τουρισμός

Προβολή της Κρήτης στην IFTM TOP RESA 2021

Προβολή της Κρήτης στην IFTM TOP RESA 2021

Το παρόν στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM TOP RESA 2021, τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματιών του τουρισμού...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.