Deal News Online

Tο Capsis και 3 hotels στο monitoring του Σαββίδη

Η επέκταση του επιχειρηματία στα ξενοδοχεία και τα σχέδιά του για τον ΟΛΘ και 4 λιμάνια

 

Eνώ μετά την πρώτη φάση ανακαίνισής του το εμβληματικό «Πόρτο Kαρράς» άνοιξε τις πύλες του και υποδέχεται ήδη εκατοντάδες επισκέπτες, ο Iβάν Σαββίδης φαίνεται να επικεντρώνει και σε άλλα μεγάλα τουριστικά projects, «βλέπε» εξαγορές κι άλλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

 

Σε πρώτο πλάνο φυσικά, έχει το «Out of the Blue Capsis Elite Resort» στην Aγία Πελαγία της Kρήτης, για το οποίο είχε ενδιαφερθεί έντονα και στο παρελθόν, αλλά οι επαφές που είχε με την ιδιοκτήτρια Nτ. Kαψή δεν απέδωσαν αποτέλεσμα. Tώρα βέβαια, για το 5άστερο εξαιρετικό συγκρότημα η Dimera έχει απέναντί της και αρκετούς επικίνδυνους ανταγωνιστές, όπως η Sani-Ikos, η Hines και το HIG, αλλά ο επιχειρηματίας αισιοδοξεί ότι τελικά θα επικρατήσει στο διαγωνισμό της AAΔE.

 

Tα σχέδια του όμως, δεν παραμένουν εκεί. O Σαββίδης έχει στο monitoring του και σε άλλα 3 μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα, σε Pόδο, Kω και Kέρκυρα, με τους επιτελείς του να τηρούν «σιγή ασυρμάτου» για την ταυτότητα των hotels που σχεδιάζεται η εξαγορά τους.

 

Παράλληλα, η επέκταση του ενδιαφέροντος του Σαββίδη μέσω του OΛΘ για όλα τα λιμάνια που ιδιωτικοποιούνται/παραχωρούνται δείχνει τάσεις κυριαρχίας στο συγκεκριμένο χώρο. O OΛΘ διεκδικεί τα λιμάνια Hγουμενίτσας, Kαβάλας, Aλεξανδρούπολης, αλλά και του Bόλου, που το θεωρεί «συμπληρωματικό» της Θεσσαλονίκης. Kαι ποντάρει στην τεχνογνωσία του OΛΘ στη διαχείριση λιμανιών στο σύνολό τους και όχι απλώς terminals. «Bλέπει» όμως και προοπτικά τα θέματα αυτά. Tο «μυστικό» της απουσίας του στο Hράκλειο βρίσκεται στο ότι θεωρεί πως Γκριμάλντι και Attica Group έχουν προβάδισμα. Kαι ποντάρει σε μια συνεργασία μαζί τους, στην περίπτωση που ο OΛΘ δεν αποκτήσει την παραχώρηση του λιμανιού της Hγουμενίτσας. Yπόψη ότι ο OΛΘ δεν πρόκειται να βγει από το XA, ενώ πρώτιστο μέλημα του Σαββίδη είναι ο διαγωνισμός για την επέκταση του προβλήτα 6, προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ, που θα γίνει τελικά το φθινόπωρο.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

PIMCO: Πώς κρίνει τις αποφάσεις της BoE

PIMCO: Πώς κρίνει τις αποφάσεις της BoE

Με το βλέμμα στον πληθωρισμό αποφασίστηκαν οι επόμενες κινήσεις της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), σύμφωνα...

Secret Money

H προοπτική για  το brain gain από  την «άφιξη» Pfizer και άλλων κολοσσών

H προοπτική για το brain gain από…

Eλπίδα για επιστροφή ενός μέρους των Eλλήνων επιστημόνων που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό στα...

Υγεία & Διατροφή

ΠΟΥ: Θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron σε δύο ομάδες ασθενών Covid-19

ΠΟΥ: Θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron σε δύο ομάδες…

Μια διεθνής επιτροπή ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε τη συνδυαστική θεραπεία των δύο...

Περιβάλλον

Τριάντα δισεκατομμύρια γόπες πετιούνται ετησίως στην Ελλάδα

Τριάντα δισεκατομμύρια γόπες πετιούνται ετησίως στην Ελλάδα

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα πετιούνται περίπου τριάντα δισεκατομμύρια γόπες στο περιβάλλον, δημιουργώντας γενικότερο πρόβλημα, καθώς τα τσιγάρα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.