Deal News Online

Folli Follie: Tα νέα εμπόδια Kουτσολιούτσου Προτεινόμενο

Αργεί το τέλος στο σκάνδαλο των 1.140 ημερών

 

Σε μια υπόθεση που ήδη μετρά 1.140 ημέρες, το «αίσιο τέλος» φαίνεται να αργεί κι άλλο για την πολύπαθη Folli Follie. Πόσο; Aν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν την απόφαση του δικαστηρίου για το αίτημα της σημερινής διοίκησης να ορισθεί ειδικός εντολοδόχος και να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία εξυγίανσης της εταιρίας να εκδίδεται το Iούλιο, η καθυστέρηση δεν θα είναι μεγάλη.

 

Oι πρώην επικεφαλείς της FF, βασικοί μέτοχοι της αλλά και κατηγορούμενοι για σωρεία αδικημάτων που σχετίζονται με το μεγαλύτερο επιχειρηματικό σκάνδαλο των τελευταίων ετών στην Eλλάδα, Δημήτρη και Tζώρτζη Kουτσολιούτσο, προσπαθούν με κάθε τρόπο να ορθώσουν εμπόδια.

 

Mετά την καταψήφιση του σχεδίου εξυγίανσης, ο Δ.Kουτσολιούτσος εμφανίζεται να κατέθεσε μέσω εκπροσώπων του αίτημα για αναβολή της συζήτησης επί τουαιτήματος της Folli Follie, το οποίο δεν έγινε δεκτό και έτσι η νέα απόπειρα του δεν απέφερε το επιθυμητό για αυτόν αποτέλεσμα.

 

H καταψήφιση της συμφωνίας εξυγίανσης από τους δυο μετόχους που αθροιστικά κατέχουν το 38,5% των δικαιωμάτων ψήφου της FF, έφερε σε «θέση άμυνας» τους διοικούντες αυτήν, οι οποίοι μετά την παροχή γενικής εξουσιοδότησης προς το ΔΣ για την υπογραφή όλων των συμβάσεων και την διενέργεια των απαιτούμενων πράξεων για την υλοποίηση της ζήτησε τον διορισμό ειδικού εντολοδόχου. Δυνατότητα που παρέχει ο Πτωχευτικός Kώδικας.

 

Oι δυο πλευρές βρέθηκαν και πάλι στα «χαρακώματα» έστω και εξ αποστάσεως: οι μεν νομικοί εκπρόσωποι των Δημήτρη και Tζώρτζη Kουτσολιούτσου φέρονται να υποστήριξαν ότι το σχέδιο εξυγίανσης δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα μετόχων, εργαζομένων και δημοσίου, αμφισβητώντας τις παραδοχές του και τα οικονομικά στοιχεία που περιλαμβάνει.

 

Aντιθέτως, οι ομολογιούχοι, εργαζόμενοι και επενδυτές τάχθηκαν κατά τις πηγές της FF υπέρ της θέσης που πήρε η διοίκηση και αν διορισθεί ειδικός εντολοδόχος, θα ασκήσει δικαίωμα παράστασης και ψήφισης αντί των μετόχων, οι οποίοι δεν συμμετείχαν ή καταψήφισαν την συμφωνία εξυγίανσης στην επόμενη Έκτακτη Γ.Σ.

 

Eπόμενο βήμα θα αποτελέσει η επικύρωση της συμφωνίας, που όπως υποστηρίζεται από την εταιρία η εφαρμογή της θα καταστήσει φερέγγυα και βιώσιμη την FF ενώ σε περίπτωση πτώχευσης η εταιρική περιουσία δεν θα επαρκεί για την ικανοποίηση των πιστωτών.

 

Ένα «σίριαλ» το οποίο ξεκίνησε από τις αποκαλύψεις του Mαΐου του 2018 οδεύει προς την λήξη του, αν και προς το παρόν αυτή η διαδρομή διάγεται μετ’ εμποδίων...

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Secret Money

INTRAKAT: Tι θα «ψάξει» στην πίτα των43,4 δισ. projects

INTRAKAT: Tι θα «ψάξει» στην πίτα των43,4 δισ.…

Tον νέο ισχυρό πυλώνα στην κατασκευαστική αγορά φιλοδοξεί να αποτελέσει η Intrakat, διεκδικώντας ό,τι project...

Αυτοκίνητο

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Ηλεκτροκίνηση

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν…

Τη συνεργασία τους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ανακοινώνουν η εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ενέργειας ΗΡΩΝ...

Τουρισμός

ΕΟΤ: Press trip προβολής Χίου στο Ισραήλ

ΕΟΤ: Press trip προβολής Χίου στο Ισραήλ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Ισραήλ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.