Deal News Online

Ο Όμιλος Affidea ολοκληρώνει με επιτυχία τη στρατηγική εξαγορά του Gruppo CDC

Γίνεται ο μεγαλύτερος πάροχος ιατρικών υπηρεσιών για εξωτερικούς ασθενείς στην Ιταλία

 

Ο Όμιλος Affidea ολοκληρώνει με επιτυχία τη στρατηγική εξαγορά του Gruppo CDC και γίνεται ο μεγαλύτερος πάροχος ιατρικών υπηρεσιών για εξωτερικούς ασθενείς στην Ιταλία

 

- Η Affidea διαθέτει 308 κέντρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εξυπηρετώντας περίπου 10 εκατομμύρια ασθενείς κάθε χρόνο

 

- Η νέα εξαγορά θέτει την Affidea στη θέση του μεγαλύτερου παρόχου εξωνοσοκομειακών υπηρεσιών και υπηρεσιών διαγνωστικής απεικόνισης, διπλασιάζοντας το μέγεθός της στην Ιταλία

 

- Η Gruppo CDC ηγείται στον τομέα της υγείας στην εργασία, εργαστηρίων και ιδιωτικής υγειονομικής περίθαλψης στην περιφέρεια Πιεμόντε, και αυτή είναι η 5η εξαγορά που ολοκλήρωσε η Affidea τους τελευταίους 6 μήνες

 

ΧΑΓΗ, Κάτω Χώρες, 5 Ιουλίου 2021 /PRNewswire/ -- Ο Όμιλος Affidea ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά του 100% του Centro Diagnostic Cernaia | CDC Group, ενός καταξιωμένου παρόχου ιατρικών υπηρεσιών για εξωτερικούς ασθενείς στην περιφέρεια Πιεμόντε της Βόρειας Ιταλίας. Μέσω αυτής της εξαγοράς, η Affidea ενισχύει την παρουσία της στην Ιταλία και γίνεται ο μεγαλύτερος πάροχος ιατρικών υπηρεσιών για εξωτερικούς ασθενείς σε ολόκληρη την Ιταλία με ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο ιατρικών υπηρεσιών.

 

Με την εξαγορά αυτή, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το δίκτυο της Affidea φτάνει τα 308 κέντρα σε 15 χώρες, σε συνεργασία με περίπου 11.000 επαγγελματίες και εξυπηρετώντας περίπου 10 εκατομμύρια ασθενείς κάθε χρόνο. Η Affidea έχει μακρύ ιστορικό στην επιτυχή προσθήκη και ενσωμάτωση περισσότερων από 125 νέων κέντρων τα τελευταία 5 χρόνια.

 

Για σχεδόν 50 χρόνια, ο Όμιλος CDC είναι ένας από τους σημαντικότερους και δυναμικότερους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης στη Βόρεια Ιταλία, αναπτύσσοντας ολοκληρωμένη διαγνωστική φροντίδα στις 32 τοποθεσίες της σε όλη την περιοχή. Ο CDC προσφέρει στους 1,2 εκατομμύρια ασθενείς του ένα ευρύ φάσμα ιατρικών υπηρεσιών που καλύπτουν εργαστηριακές αναλύσεις, συναντήσεις με εξειδικευμένους γιατρούς, διαγνωστική απεικόνιση, φυσικοθεραπεία και την υγεία στην εργασία. Η εταιρεία πραγματοποιεί ετησίως πάνω από 3,7 εκατομμύρια εργαστηριακές εξετάσεις, 420.000 επισκέψεις εξειδικευμένων γιατρών και περίπου 500.000 διαγνωστικές εξετάσεις απεικόνισης και συνεργάζεται με πάνω από 1.300 επαγγελματίες, από τους οποίους οι 900 είναι ιατρικό προσωπικό. Λόγω της αναγνωρισμένης ιατρικής εμπειρίας και των υπηρεσιών υψηλής ποιότητας με μια προσέγγιση που διατηρεί τον ασθενή στο επίκεντρο, ο CDC έχει γίνει ο προτιμώμενος πάροχος για ασφαλιστικές εταιρείες ιδιωτικής υγειονομικής περίθαλψης και για περισσότερες από 8.000 ιδιωτικές εταιρείες στη Βόρεια Ιταλία.

 

Στην Ιταλία, ο συνδυασμός των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Affidea και του CDC συγκεντρώνει περισσότερους από 2.500 επαγγελματίες, από τους οποίους σχεδόν 2.000 είναι ιατρικό προσωπικό. Με ένα εκτεταμένο δίκτυο 54 ιατρικών κέντρων και 60 σημείων συλλογής αίματος, η εταιρεία θα εξυπηρετεί συνολικά περίπου 2,2 εκατομμύρια ασθενείς ετησίως, επεκτείνοντας το δίκτυο διαγνωστικής απεικόνισης και αντικαρκινικής φροντίδας, ιατρικές επισκέψεις, εργαστηριακή ανάλυση, φυσικοθεραπεία με ενισχυμένη ικανότητα για εταιρικές υπηρεσίες υγείας, επιτρέποντας στην Affidea να καταστεί ένας από τους προτιμώμενους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για εταιρείες και ασφαλιστικές εταιρείες ιδιωτικής υγειονομικής περίθαλψης.

 

Ο Giuseppe Recchi, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Affidea, δήλωσε: «Η στρατηγική της Affidea να κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε κάθε χώρα στην οποία δραστηριοποιούμαστε συνεχίζει να προχωρά. Η εξαγορά του ομίλου CDC ακολουθεί την πρόσφατη είσοδό μας στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και τις πρόσφατες επεκτάσεις στην Κροατία, την Ισπανία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Στην Ιταλία, η οποία είναι μία από τις πιο αναπτυγμένες αγορές υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στην Ευρώπη, έχουμε πλέον καταστεί ο μεγαλύτερος πάροχος ιατρικών εξωνοσοκομειακών υπηρεσιών και διαγνωστικής απεικόνισης. Η γνώση της κλίμακας και της κλινικής μας αριστείας σε 15 χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, ενισχύει την ικανότητά μας να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας περίθαλψη με επίκεντρο τον ασθενή. Χρησιμοποιούμε την καλύτερη τεχνολογία και ιατρική τεχνογνωσία που βασίζεται στις μοναδικές ικανότητες περισσότερων από 4.400 ιατρών, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί να υπηρετούν τους ασθενείς με τα υψηλότερα κλινικά πρότυπα. Αυτή η επένδυση στην Ιταλία σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα προόδου για την αναπτυξιακή στρατηγική της Affidea, επιταχύνοντας το ταξίδι του μετασχηματισμού μας ώστε να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο υπηρεσιών εξωνοσοκομειακής φροντίδας και ψηφιακής απεικόνισης, ενώ συγχρόνως αξιοποιούμε το γεωγραφικό αποτύπωμα για να ανταγωνιστούμε για τις εθνικές ηγετικές θέσεις. Η μοναδική και διαρκής ικανότητά μας για επιτυχείς ενοποιήσεις έχει καταστήσει την Affidea τον συνεργάτη επιλογής για τους κορυφαίους τοπικούς φορείς, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να προσφέρουμε ένα ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών στους ασθενείς μας. Φιλοδοξία μας είναι να διπλασιάσουμε το μέγεθός μας τα επόμενα τρία χρόνια.»

 

Ο Luigi Bocchiotti, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου CDC, ανέφερε: «Λαμβάνοντας υπόψη το διαρκώς εξελισσόμενο σενάριο υγειονομικής περίθαλψης, ο Όμιλος CDC, μια οικογενειακή επιχείρηση με 50 χρόνια ιστορίας, αποφάσισε να ενταχθεί στον όμιλο Affidea, ώστε να διατηρήσει την ηγετική θέση του στην περιφέρεια του Πιεμόντε και να αναπτύξει την παρουσία του σε εθνικό επίπεδο. Η επιλογή καθορίστηκε από τις κοινές θεμελιώδεις αρχές που διακρίνουν πάντα τον Όμιλο CDC, όπως η αριστεία της υπηρεσίας που προσφέρεται στους ασθενείς, τους γιατρούς και τις εταιρείες μας, και η αποτελεσματικότητα ενός οργανωτικού επιχειρηματικού μοντέλου, με βάση την ποιότητα. Θα συμμετέχουμε όλοι προσωπικά με το ίδιο πνεύμα και αφοσίωση που έχουμε αποδεδειγμένα επιδείξει μέχρι τώρα κατά την επιδίωξη των στόχων και των μελλοντικών προκλήσεων του νέου Ομίλου».

 

Ο Fabio Silo, Διευθυντής Χώρας για την Affidea Italy, πρόσθεσε: «Μαζί, Affidea και CDC, δημιουργούμε έναν ισχυρό και αξιόπιστο συνεργάτη υγειονομικής περίθαλψης σε όλη την Ιταλία. Οι συνδυασμένες δυνατότητές μας θα δημιουργήσουν μια εταιρεία με εξαιρετικά δυνατά σημεία στη συνολική διαχείριση της διαδρομής των ασθενών και με τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλής ποιότητας φροντίδα με επίκεντρο τους ασθενείς σε σωστή κλίμακα. Το ενισχυμένο αποτύπωμα σε όλη την Ιταλία και η ευρεία κάλυψη ιατρικών υπηρεσιών μάς τοποθετούν στην καλύτερη θέση για να προσφέρουμε στους ασθενείς μας μεγαλύτερη πρόσβαση σε περίθαλψη υψηλής ποιότητας. Η αναπτυξιακή στρατηγική της Affidea Italy για τα επόμενα χρόνια θα βασίζεται στην εδραίωση της αγοράς, σε συνδυασμό με την περαιτέρω επέκταση των ιατρικών υπηρεσιών μας».

 

Το δικηγορικό γραφείο Pedersoli ήταν ο νομικός σύμβουλος της Affidea, ο Gatti Pavesi Bianchi Ludovici ενήργησε ως φοροτεχνικός σύμβουλος, ενώ η PwC διεξήγαγε την οικονομική δέουσα επιμέλεια.

 

 

Η Affidea, διαφοροποιώντας το επιχειρηματικό της μοντέλο, με ισχυρή βούληση για ανάπτυξη

 

Ο Όμιλος CDC είναι η πέμπτη εξαγορά που ολοκλήρωσε η Affidea το τελευταίο εξάμηνο. Τον Δεκέμβριο του 2020, η Affidea ανακοίνωσε την εξαγορά της Sveti Rok, ενός καταξιωμένου παροχέα εξωνοσοκομειακής υγειονομικής περίθαλψης στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Τον Ιανουάριο του 2021, η Εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά της Clinica Gamma στην Ισπανία και τον Μάρτιο η Affidea ολοκλήρωσε την εξαγορά της Orthoderm στη Βόρεια Ιρλανδία και της Fortius Clinic στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Στην Ιταλία, η Affidea πραγματοποιεί μέχρι στιγμής πάνω από 600.000 διαγνωστικές εξετάσεις και 2,4 εκατομμύρια εργαστηριακές εξετάσεις ετησίως, εξυπηρετώντας πάνω από ένα εκατομμύριο ασθενείς κάθε χρόνο. Αυτή η νέα επέκταση στην Ιταλία ακολουθεί τις εξαγορές των Medicenter και NSL το 2019, δύο παρόχων ιατρικών υπηρεσιών που προστέθηκαν για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας για την παροχή εξωνοσοκομειακής φροντίδας και την ενίσχυση της θέσης της ως κορυφαίου παίκτη του ιδιωτικού τομέα υγείας πέραν της διαγνωστικής απεικόνισης.


Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.