Πολιτική

Γεωργιάδης για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ικανοποιητικό το τίμημα, εγγύηση ο επενδυτής

Ο στόχος για την επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά επετεύχθη, επισημαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης σε γραπτή του δήλωση τονίζοντας πως πρωταγωνιστική ήταν η συμβολή του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημειώνει πως ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε «με ένα ικανοποιητικό τίμημα και με έναν επενδυτή όπου αποτελεί εγγύηση για το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά».

 

«Ο κύριος Γιώργος Προκοπίου αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες εφοπλιστές, αλλά και ταυτόχρονα έναν σταθερό επενδυτή στην ελληνική οικονομία», σημειώνει.

 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γεωργιάδη: «Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας κατόπιν της εντολής του ελληνικού λαού, θέσαμε ως έναν από τους πρωταρχικούς μας στόχους την αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας. Πρώτος σταθμός ήταν η επιτυχής ολοκλήρωση της εξυγιάνσεως των Ναυπηγείων Σύρου, τα οποία έκτοτε δουλεύουν εξαιρετικά.

 

Ο δεύτερος μας στόχος ήταν η διενέργεια και η επιτυχής ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, κάτι που επετεύχθη σήμερα με την πρωταγωνιστική συμβολή του Υπουργείου Οικονομικών, με ένα ικανοποιητικό τίμημα και με έναν επενδυτή όπου αποτελεί εγγύηση για το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Ο κύριος Γιώργος Προκοπίου αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες εφοπλιστές, αλλά και ταυτόχρονα έναν σταθερό επενδυτή στην ελληνική οικονομία. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η παρουσία του στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα συμβάλει καθοριστικά στην επιδίωξη του στόχου που έχουμε θέσει.

 

Τελευταίος σταθμός στην αλυσίδα θα είναι και η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας που ελπίζουμε να εξελιχθεί εντός του έτους».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή