Οικονομία

ΟΟΣΑ: Η πανδημία εξαφάνισε 22 εκατ. θέσεις εργασίας

Φτερά έκαναν περίπου 22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις προηγμένες οικονομίες λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία του ο Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

 

Στην ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για την εργασία αναφέρεται ότι τα προγράμματα αναστολής και διατήρησης που εφαρμόστηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας «έσωσαν» γύρω τις 21 εκατ. θέσεις εργασίας, και όμως οι πιο πλούσιες χώρες βρέθηκαν αντιμέτωπες με εκατομμύρια χαμένες θέσεις εργατών σε χαμηλόμισθα επαγγέλματα, τις οποίες ακόμα δεν έχουν καταφέρει να καλύψουν.

 

Το Μάιο του 2021, η ανεργία μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ έπεσε στο 6,6%, όμως παρέμεινε τουλάχιστον 1% πάνω από τα προ-επιδημικά επίπεδα. Από τους 22 εκατομμύρια ανέργους που παραμένουν εκτός εργασίας, σε αυτές τις χώρες, τα 8 εκατομμύρια θεωρούνται «άνεργοι», ενώ τα 14 εκατομμύρια θεωρούνται «μη αναζητούντες εργασία».

 


Σύμφωνα με το CNBC, η πλήρης επιστροφή στα επίπεδα απασχόλησης πριν από την πανδημία δεν θα πραγματοποιηθεί παρά μέχρι το τέλος του 2022, όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή