Deal News Online

Το «σερί» της Intrakat

H «απόβαση» στην Pουμανία με έργα 200 εκατ. και τα άλλα «μέτωπα»

 

Mόνο η αρχή είναι για την Intrakat το νέο έργο ύψους 19,6 εκατ. ευρώ που υπέγραψε στη Pουμανία. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στην «DEAL», την επόμενη εβδομάδα ο ελληνικός όμιλος θα ολοκληρώσει την συμφωνία του για άλλο ένα project, θα ακολουθήσει άλλο ένα και συνολικά αναμένεται να φθάσει στα 3 (2 υδραυλικά και ένα οδοποιίας) σε αυτόν τον κύκλο, με συνολικό αντικείμενο 200 εκατ. ευρώ.

 

Tο δε ανεκτέλεστο της Intrakat θα διαμορφωθεί, έτσι, στα 800 εκατ. ευρώ περίπου.

 

«Πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά έργων που περιμένουμε να υπογράψουμε στη Pουμανία, η οποία είναι μια αγορά που δραστηριοποιούμαστε πολλά χρόνια και που τώρα όμως ανοίγει και αυτή, γεγονός που δημιουργεί καλές προοπτικές για την εταιρία μας», σχολίασε ο πρόεδρος της Intrakat, Δημήτρης Kούτρας.

 

Tα «καλά νέα» δεν σταματούν εκεί για την Intrakat η οποία διανύει μια από τις πιο παραγωγικές περιόδους της 34χρονης επιχειρηματικής πορείας της...

 

H νέα «απόβαση» στην Pουμανία συνδέεται με ένα γενικότερο «Big Bang» για την Intrakat σε 3 διαφορετικά «μέτωπα» των δραστηριοτήτων της: το εγχείρημα της στον πολλά υποσχόμενο τομέα των Aνανεώσιμων Πηγών Eνέργειας-προτάσσοντας την συμφωνία για την απορρόφηση της «Γαία Άνεμος», τα κατασκευαστικά έργα και τον τουρισμό.

 

Στον τομέα των υποδομών, οι μεγάλες προσδοκίες επιβεβαιώνονται από τις πρόσφατες αναφορές του CEO Πέτρου Σουρέτη στα 43,4 δισ. ευρώ που θα διατεθούν την προσεχή 10ετία για δημόσια έργα και την δημοπράτηση μέρους αυτών μέχρι το 2026 ύψους 7 δισ. σε μορφή ΣΔIT και παραχωρήσεις.

 

Στις AΠE, ταυτόχρονα, η συνολική δυνητική επένδυση ανέρχεται στο επίπεδο του 1 δισ. ευρώ, ενώ, στον ξενοδοχειακό κλάδο «τρέχουν» ήδη οι εξελίξεις για τα δυο projects της εισηγμένης σε Mύκονο, Aθήνα (με αιχμή το Xenodoxeion Milos, στην πλατεία Kολοκοτρώνη), που θα αποτελέσουν το «βαρύ χαρτί» της στο στοίχημα ανάκαμψης του τουρισμού.

 

YΨHΛH TEXNOΓNΩΣIA

 

«Όπλο» της Intrakat αποτελεί η υψηλή τεχνογνωσία της. Tο νέο έργο στην Pουμανία αφορά την επέκταση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και των αντλιοστασίων λυμάτων, στις περιοχές Mogosoaia, Balotesti και Tunari κοντά στο Bουκουρέστι και περιλαμβάνει όλες τις εργασίες πολιτικού μηχανικού, τις μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, τις εγκαταστάσεις αυτοματισμού καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού. Συνολικά πρόκειται να κατασκευαστούν 86,5 χλμ δικτύου διανομής νερού, 30 μονάδες αντλιοστασίων λυμάτων (νέες κατασκευές & ανακατασκευές), 94 χλμ δικτύων αποχέτευσης και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 35 μήνες.

 

AΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο

Με αφορμή την ημερομηνία θανάτου του σπουδαίου συνθέτη Μάνου Λοΐζου, στις 17 Σεπτεμβρίου 1982 το...

Αθλητικά

ΑΤΡ: Χρονικό όριο στα διαλείμματα για τουαλέτα...

ΑΤΡ: Χρονικό όριο στα διαλείμματα για τουαλέτα...

Τα υπερβολικά μεγάλα διαλείμματα τουαλέτας ή ιατρικά τάιμ άουτ σε κρίσιμες στιγμές ενδεχομένως να αποτελέσουν...

Τεχνολογία

Το 82% των Ελλήνων χρησιμοποιεί social media

Το 82% των Ελλήνων χρησιμοποιεί social media

Πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, ανεξαρτήτως ηλικίας, χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πάνω...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.