Deal News Online

Σε λειτουργία το πρώτο φαρμακείο στο Καστελόριζο

«Η ίδρυση φαρμακείου στο Καστελόριζο ήταν μια εθνική αναγκαιότητα, μια υποχρέωση απέναντι στους κατοίκους του ακριτικού μας νησιού, που για πολλές γενιές με την αγάπη για τον τόπο τους στηρίζουν την ιστορική του συνέχεια και αγωνίζονται για την ευημερία και την προοπτική του. Έπρεπε λοιπόν μεταξύ των δομών υγείας που είναι υποχρέωση όλων να υπάρχουν σε αυτό το νησί, να υπάρχει και αυτό το φαρμακείο» τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του φαρμακείου «Παύλος Γιαννακόπουλος» ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς.

 

Όπως είπε, «η πανδημία απέδειξε για ακόμη μια φορά τη δυναμική και τη αναγκαιότητα των 10.000 φαρμακείων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα φαρμακεία απέδειξαν από την αρχή της πανδημίας ότι αποτελούν σημαντικό κρίκο της Δημόσιας Υγείας και σε περιόδους υγειονομικών κρίσεων όπως αυτή που βιώνουμε. Οι γαρμακοποιοί είναι αυτοί που βρίσκονται καθημερινά κοντά στους πολίτες, συμβουλεύοντας, ενημερώνοντας, εμβολιάζοντας και διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης».

 

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ επισήμανε πως «θα πρέπει επιτέλους η πολιτεία να κάνει πράξη αυτό που προεκλογικά είχε εξαγγείλει αυτή η κυβέρνηση. Την οικονομική στήριξη φαρμακείων σε απομονωμένες περιοχές, όπως το φαρμακείο στο Καστελόριζο, στο Τριεθνές, στη Νίσυρο, στη Φολέγανδρο, στους Φούρνους και σε τόσα άλλα μέρη της Ελλάδος».

 

Ο κ. Βαλτάς συνεχάρη το ΔΣ και τον πρόεδρο του Φ.Σ. Δωδεκανήσου, Ν. Φουτούλη, για την επιμονή και τον αγώνα του για την υλοποίηση αυτού του οράματος της λειτουργίας του φαρμακείου, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αλλά και όλους όσοι συνέδραμαν στη δημιουργία και λειτουργία του φαρμακείου αυτού.

 

Και κατέληξε λέγοντας: «Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στηρίζει και θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες που έχουν ξεχωριστή σημασία τόσο για την Δημόσια Υγεία όσο και για τις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα ακριτικών και απομεμακρυσμένων περιοχών όπου ο ρόλος των φαρμακοποιών είναι αναντικατάστατος και απαραίτητος».

 

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νίκος Φουτούλης, εξέφρασε τη συγκίνησή του γιατί ευοδώθηκαν οι προσπάθειες ετών και έγινε πράξη το όραμα των φαρμακοποιών των Δωδεκανήσων.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.


Media

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Anti-piracy του ΟΣΔΕΛ "κατέβηκαν" από το διαδίκτυο πειρατικές ιστοσελίδες που διακινούσαν εκπαιδευτικό, επιστημονικό και λογοτεχνικό υλικό

Αθλητικά

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19αλλά με την παρέμβαση ακτιβιστών...

Περιβάλλον

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα μήνα

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα…

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών (PET) νερού και αναψυκτικών με τον τίτλο "Whywasteme"που...

Τουρισμός

Προβολή της Κρήτης στην IFTM TOP RESA 2021

Προβολή της Κρήτης στην IFTM TOP RESA 2021

Το παρόν στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM TOP RESA 2021, τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματιών του τουρισμού...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.