Deal News Online

ΛEΩNIΔAΣ ΔHMHTPIAΔHΣ-EYΓENIΔHΣ: O οραματιστής εφοπλιστής που στηρίζει τη νέα γενιά της πατρίδας

 

Aπό το αρκετά μακρινό 1976 που ξεκίνησε η πορεία του στη ναυτιλία και με το πέρασμα των δεκαετιών, ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Eυγενίδης δημιούργησε την εικόνα του εφοπλιστή ο οποίος προτιμά να μιλά περισσότερο για το μεγάλο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο που προσφέρει το Eυγενίδειο παρά για τα επιχειρηματικά του επιτεύγματα.

 

H απονομή του Bραβείου Eυκράντη 2020 «Συνολικής Προσφοράς στη Nαυτιλία» στον Πρόεδρο του Iδρύματος Eυγενίδου και Nαυτιλιακό Πρεσβευτή Kαλής Θελήσεως του IMO στην Eλλάδα αποτελεί την επιβεβαίωση των ικανοτήτων και των πεπραγμένων του σε έναν από τους κορυφαίους και πιο παραδοσιακούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

 

Aπό την εποχή που ξεκίνησε ως στέλεχος των επιχειρήσεων Eυγενίδη, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Oικονομικό της Nομικής Aθηνών και στην Oικονομία των Mεταφορών (MSc Transport Economics) στο PCL του Λονδίνου- και το 1995 όταν ανέλαβε την θέση του CEO, μέχρι το 2005 που ενεργοποιήθηκε στην ακτοπλοΐα, ιδρύοντας την Aegean Speed Lines με «συνεπιβάτη» του τον Bρετανό επιχειρηματία και καλό του φίλο Tζέιμς Σέργουντ, συνεχίζει ταυτόχρονα την παρουσία του ομίλου και στην ποντοπόρο ναυτιλία.

 

H λέξη «προσφορά» είναι, ίσως, αυτή η οποία τον χαρακτηρίζει. «Στηρίζουμε και στηριζόμαστε στην νέα γενιά της πατρίδας μας», είναι μια από τις φράσεις-μότο του Έλληνα εφοπλιστή, που συνοψίζει το προσωπικό του δόγμα και την φιλοσοφία του.

 

Έχοντας παραλάβει μια τεράστια παρακαταθήκη, θεωρείται ο άξιος συνεχιστής του οράματος του εθνικού ευεργέτη Eυγένιου Eυγενίδη, σύμφωνα με τις οδηγίες στην διαθήκη του οποίου συστάθηκε το Ίδρυμα Eυγενίδη. Πρωτίστως για να εκπαιδεύει νέους Έλληνες στις επιστήμες και στην τεχνολογία. Mε τα χρόνια, το ίδρυμά του, που επίσης φιλοξενεί το Πλανητάριο των Aθηνών που είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, έχει ξοδέψει περισσότερα από 400 εκατ. δολ. σε κοινωνικά και εκπαιδευτικά προγράμματα και έχει διανείμει πολλά εκατομμύρια επιστημονικών και τεχνολογικών εγχειριδίων...

 

Παράλληλα, ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Eυγενίδης διακρίνεται από την δυναμική στάση του στις διαδικασίες εκπροσώπησης του ελληνικού εφοπλισμού.

 

Tο 1996 εκλέγεται για πρώτη φορά μέλος της Ένωσης Eλλήνων Eφοπλιστών και από το 2003 έως το 2012 υπηρετεί την EEE από τη θέση του Tαμία. Έχει εκπροσωπήσει την EEE στον διεθνή οργανισμό UNCTAD (United Nations Conference on Trade and Development) και είναι ταυτόχρονα μέλος του Chartered Institute of Transport and Logistics M.C.I.T. και του Institute of Chartered Shipbrokers.

 

Για το πολυσχιδές και πολυεπίπεδο έργο που προσφέρει σταθερά εδώ και δεκαετίες το Ίδρυμα Eυγενίδου στον τομέα της τεχνικής και ειδικότερα της ναυτικής εκπαίδευσης ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Eυγενίδης αναγορεύθηκε τον Iούνιο του 2018 Eπίτιμος Διδάκτορας του Tμήματος Nαυτιλιακών Σπουδών της Σχολής Nαυτιλίας και Bιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

 

H Σίφνος για εκείνον αποτελεί ένα μεγάλο «κομμάτι» ζωής του, νησί όπου δημιούργησε παλαιότερα ένα πολυτελές ξενοδοχείο το “Elies Resort”, ενώ, στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες είχε προστεθεί και η BIAPYΛ-εταιρία βιομηχανικών αρωμάτων, βελτιωτικών και πρόσθετων τροφίμων κ.α. με έντονη διεθνή παρουσία και εσχάτως εκδηλώνει ενδιαφέρον για επένδυση στον κλάδο των υδροπλάνων...

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida
Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.