Τουρισμός

FedHATTA για ανάπλαση Συντάγματος και τουριστικά λεωφορεία

Σε ανακοίνωση της η η FedHATTA τοποθετείται ενόψει της ανάπλασης της Πλ. Συντάγματος και του θέματος που έχει προκύψει με τη χωροθέτηση όσον αφορά τα τουριστικά λεωφορεία και τα διώροφα λεωφορεία ανοιχτού τύπου αστικής περιήγησης.

 

Καθώς είναι καιρός να δοθούν λύσεις λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των δραστηριοτήτων και τομέων της οικονομίας και της κοινωνίας και της εξυπηρέτησης της οργανωμένης τουριστικής κίνησης, η πρόταση της FedHATTA, προς τον Δήμο Αθηναίων είναι να μεταφερθεί η αφετηρία της λεωφορειακής γραμμής του ΟΑΣΑ «Χ95: Σύνταγμα - Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» στην Πλ. Κολοκοτρώνη και η Όθωνος να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του τουρισμού από τα τουριστικά λεωφορεία και τα λεωφορεία ανοιχτού τύπου αστικής περιήγησης.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με αυτό τον τρόπο και η συγκοινωνία εξυπηρετείται κανονικά και η τουριστική ροή στο Σύνταγμα θα ανταποκρίνεται στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που οφείλουμε να παρέχουμε στους επισκέπτες μας.

 

Θεωρούμε, επισημαίνει η FedHATTA, ότι η πρότασή μας για παραχώρηση της Όθωνος στον τουρισμό, θα αποσυμφορήσει το Σύνταγμα αφού η στάση για από-επιβίβαση και διέλευση των τουριστικών λεωφορείων και των διώροφων θα γίνεται κυκλικά από την Οθωνος, λύνοντας παράλληλα το χρόνιο πρόβλημα της εξυπηρέτησης της οργανωμένης τουριστικής κίνησης στο κέντρο του ιστορικού τριγώνου της Αθήνας, ώστε να πάψει να είναι παράβαση του ΚΟΚ η οποιαδήποτε εξυπηρέτηση των τουριστών.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αθηναίων, ενστερνιζόμενος τη λογική της πρότασής της Ομοσπονδίας, απέστειλε την Τρίτη σχετικό αίτημα στον ΟΑΣΑ.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή