Deal News Online

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση αρνήθηκε να παρέμβει στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ

Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας χθες το βράδυ στο ITV Ιωαννίνων, επισημαίνοντας ότι "η κυβέρνηση αρνήθηκε να παρέμβει στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ. Αυξάνει όμως με προκλητικό τρόπο τους μισθούς στα διευθυντικά στελέχη της", ανέφερε, σημειώνοντας ότι "ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ έχει πενταπλασιάσει το μισθό του, στα 360 χιλ. ευρώ τον χρόνο".

 

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αλλά και στο πρωτόκολλο αναστολής του 50%+1, αλλά και για την αδράνειά της απέναντι στο κύμα ακρίβειας.

 

"Από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ απείχε η πραγματικότητα. Τον ακούσαμε να λέει ότι είναι πιο αισιόδοξος από ποτέ για την πορεία της πανδημίας, να δίνει δωρεάν data στους νέους, και ένα πρόγραμμα 1.200 ευρώ, που στην πραγματικότητα είναι 100 ευρώ το μήνα", δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

 

Ασκώντας σκληρή κριτική για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και για το "επικίνδυνο πρωτόκολλο του 50+1" στα σχολεία, καταλόγισε στην κυβέρνηση "αδράνεια απέναντι στο κύμα ακρίβειας". Ωστόσο, σημείωσε ότι "η βασική είδηση της συνέντευξης ήταν το εκλογικό δίλημμα που προσπάθησε να θέσει ο κ. Μητσοτάκης", θέτοντας το ερώτημα: "Γιατί ένας πρωθυπουργός στη μέση της θητείας του, που θέλει να μοιάζει να είναι παντοδύναμος, καλλιεργεί τόσο πολύ το προεκλογικό δίλημμα;". Εκτίμησε, δε, ότι "από την άνοιξη και μετά οποιαδήποτε στιγμή είναι πιθανό να γίνουν εκλογές, επομένως δική μας δουλειά είναι να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μάχη, και έχουμε και πρόγραμμα και στρατηγική να αναλάβουμε ακόμη και αύριο τη διακυβέρνηση της χώρας".

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης "προφανώς, ήθελε να μαζέψει τη ζημιά που έχει κάνει στη νέα γενιά", καθώς "εν μέσω πανδημίας, η ΝΔ άλλαξε τους κανόνες για τις πανελλαδικές και οδήγησε χιλιάδες παιδιά εκτός πανεπιστημίων για να φτιάξει πελατεία στα κολέγια, θέσπισε τα απλήρωτα δεκάωρα, διέλυσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την εργασία. Και ως απάντηση δίνει δωρεάν ίντερνετ και το αστείο πρόγραμμα για την ανεργία που δίνει 100 ευρώ τον μήνα". Τόνισε πως επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ "ο ΟΑΕΔ έβγαζε πρόγραμμα 12μηνης επιδότησης ως 500 ευρώ για τις ηλικίες 18 ως 29, και υπήρχε και το πρόγραμμα για 5.000 νέους επιστήμονες με μεικτό μισθό 1000 ευρώ".

 

Ο κ. Ηλιόπουλος μίλησε για "κύμα ακρίβειας που παίρνει σάρκα και οστά για τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας", για να επισημάνει ότι "τα 9 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση για το ηλεκτρικό ρεύμα σίγουρα δεν είναι απάντηση". "Ήδη από το καλοκαίρι η τιμή του ρεύματος στη χονδρική έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να παρέμβει στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ. Αυξάνει όμως με προκλητικό τρόπο τους μισθούς στα διευθυντικά στελέχη της", ανέφερε, σημειώνοντας ότι "ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ έχει πενταπλασιάσει το μισθό του, στα 360 χιλ. ευρώ τον χρόνο". Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι η αύξηση του βασικού μισθού, σχολιάζοντας πως η χώρα μας είναι η μοναδική στην ΕΕ που ο βασικός μισθός είναι χαμηλότερος από 2010. "Θεωρούμε πως η πρότασή μας για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ είναι ρεαλιστική πρόταση", υπογράμμισε.

 

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων επανέλαβε την έκκληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σπάσουν τα τμήματα των 25 μαθητών και να καταργηθεί το "επικίνδυνο πρωτόκολλο αναστολής του 50+1". "Πραγματικά, αναρωτιέμαι αν υπάρχει γονιός που μετά το 3ο ή 4ο κρούσμα θα στείλει το παιδί του στο σχολείο", τόνισε, προσθέτοντας πως "η κ. Κεραμέως μεταθέτει την ευθύνη σε γονείς και εκπαιδευτικούς, σε μια στιγμή που η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από μετάλλαξη Δ". "Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να στερηθούν τα παιδιά άλλη μια χρονιά", κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.


Media

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Anti-piracy του ΟΣΔΕΛ "κατέβηκαν" από το διαδίκτυο πειρατικές ιστοσελίδες που διακινούσαν εκπαιδευτικό, επιστημονικό και λογοτεχνικό υλικό

Αθλητικά

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19αλλά με την παρέμβαση ακτιβιστών...

Περιβάλλον

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα μήνα

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα…

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών (PET) νερού και αναψυκτικών με τον τίτλο "Whywasteme"που...

Τουρισμός

Προβολή της Κρήτης στην IFTM TOP RESA 2021

Προβολή της Κρήτης στην IFTM TOP RESA 2021

Το παρόν στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM TOP RESA 2021, τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματιών του τουρισμού...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.