Deal News Online

undefined

Και νέα αδικήματα από τον Εφραίμ;

Η επιμονή και η συνεχής έρευνα της ειδικής ανακρίτριας Ειρήνης Καλού στάθηκαν οι σημαντικοί παράγοντες στην ροή που πήραν τα γεγονότα και είχαν ως κατάληξη τη προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ.

 

Μάλιστα η ίδια η ειδική ανακρίτρια επικαλέστηκε, τρεις λόγους που θεωρεί εξαιρετικά σοβαρούς στο Συμβούλιο Εφετών, για να αιτιολογήσει την άποψη της για προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ.

 

Η Ειρήνη Καλού, που χειρίζεται την ανάκριση, αναφέρει προς τους εφέτες του Συμβουλίου πως σε βάρος του Εφραίμ προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και τονίζει πως οι πράξεις του έχουν τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

 

-Την εκμετάλλευση της ιδιότητας του ως καθηγούμενου αγιορείτικης μονής παγκόσμιας ακτινοβολίας προς επηρεασμό πολιτικών προσώπων, υπουργών και υφυπουργών, καθώς και ανώτερων κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων.

 

-Την επί μακρόν χρόνο τέλεση των πράξεων, γεγονός που δεν προσιδιάζει στο μοναχικό σχήμα και την πνευματική του αποστολή.

 

-Την πρόκληση ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας σε βάρος της δημόσιας περιουσίας. Η ανακρίτρια θεωρεί πως είναι πιθανόν ο κατηγορούμενος, στον οποίο το κατηγορητήριο αποδίδει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση των ανταλλαγών, να διαπράξει και νέα αδικήματα.

 

Η άποψη της κ. Καλού υιοθετήθηκε από τους συναδέλφους της, μέλη του Συμβουλίου Εφετών, που αποφάσισαν την προφυλάκιση του Εφραίμ.

 

τελευταία ενημέρωση: 14:50

 

Μετά τη διανυκτέρευσή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ο ηγούμενος Εφραίμ, οδηγήθηκε σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 10 στις φυλακές Κορυδαλλού όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 υποστηρικτές του φωνάζοντας «άξιος».

 

Σημειώνεται ότι στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί στην ελληνική πρεσβεία -στη Λευκωσία- συγκέντρωση υπέρ του αρχιμανδρίτη της μονής Βατοπεδίου.

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο ηγούμενος θα κρατηθεί σε πτέρυγα -Ε- των φυλακών στην οποία είναι κρατούμενοι κυρίως για οικονομικά εγκλήματα και πάντως όχι για σοβαρές πράξεις βίας. Οι συνήγοροι του πάντως, αφού ενημερωθούν για το σκεπτικό του βουλεύματος, αναμένεται να αιτηθούν την αντικατάσταση της κράτησης του Εφραίμ επικαλούμενοι τα προβλήματα υγείας του εντολέα τους.

 

Ο ηγούμενος Εφραίμ έφτασε χθες το βράδυ στην Αθήνα συνοδεία αστυνομικών, καθώς δήλωσε πρόθυμος να παραδοθεί.

 

Βελόπουλος: Πολιτικές σκοπιμότητες από το ΠΑΣΟΚ

 

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος απέδωσε τη σύλληψη του Εφραίμ σε πολιτικές σκοπιμότητες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

 

Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο Εφραίμ θα κριθεί αθώος και το κράτος θα υποχρεωθεί να αποζημιώσει αδρά τη μονή.

 

«Υπάρχει σπουδή για τον Εφραίμ λόγω εκλογών, βολεύει το ΠΑΣΟΚ γιατί κάποιοι θα μπουν φυλακή άσχετα αν καταδικαστούν. Ξυνίδης, Δριβελέγκας, Τσιρώνης, Πεταλωτής επένδυσαν την πολιτική τους ανέλιξη πάνω στην τέφρα του Βατοπεδίου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο βουλευτής εκτίμησε ότι η φυσική και μόνο παρουσία Πεταλωτή στο υπουργείο Δικαιοσύνης επηρεάζει τους δικαστές.

 

«Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Πού ήταν αυτοί που έτρεχαν για μία χειραψία με τον Εφραίμ (...) Δεν μπορείς να καταδικάσεις κάποιον πριν τον δικάσεις» σημείωσε.

 

Παπαϊωάννου: Το ΛΑΟΣ παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης

 

Για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κατηγόρησε το ΛΑΟΣ ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ.

 

Άνθιμος: Εξιλαστήριο θύμα ο Εφραίμ

 

«Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ζητούν την παραίτηση Πεταλωτή, αυτοί παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης» τόνισε. «Είναι πρωτάκουστα πράγματα επειδή κάποτε είχε ασχοληθεί ως βουλευτής με την υπόθεση ο κ. Πεταλωτής να πρέπει να παραιτηθεί από υφυπουργός» πρόσθεσε.

 

Τέλος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος τόνισε ότι εμπλέκονται στην υπόθεση της μονής Βατοπεδίου πάνω από 32 πρόσωπα, ορισμένα εξ αυτών πολιτικά. «Ο λαός μας αναρωτιέται μήπως είναι εξιλαστήριο θύμα ο Εφραίμ» ανέφερε.

 

Ο μητροπολίτης Άνθιμος επισήμανε ότι οι δικαιοπραξίες που έγιναν για τις εκτάσεις δεν έχουν πουθενά προσωπικό στοιχείο ιδιοτέλειας του ηγουμένου και αυτό είναι σημαντικό.

 

Πρώτη καταχώρηση: 28/12/2011, 07:36


protoselida

World Business

Χρεοκοπεί  η Αργεντινή;

Χρεοκοπεί η Αργεντινή;

Όταν, το 2001, η Αργεντινή βυθιζόταν σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, οι δανειακές της υποχρεώσεις ανέρχονταν σε...

Media

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " " Μέγα λάθος η καραντίνα" Διαρροή-σοκ από το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας! "

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.