Deal News Online

undefined

O Γ. Καρατζαφέρης αναφέρεται στις εργασιακές σχέσεις και στην οικονομία του κρατους

Γ. Καρατζαφέρης για εργασιακές σχέσεις και οικονομία

Την πρόταση να υπάρχουν ελεύθερες συμφωνίες μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, διατύπωσε ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό και αναφερόμενος στην διαμόρφωση των εργασιακών σχέσεων.

«Όπως, δηλαδή όταν διαπραγματεύεσαι και συμφωνείς για την αγορά ή την ενοικίαση ενός σπιτιού, διαμερίσματος κ.λπ. έτσι με τον ίδιο τρόπο και λογική να μπορείς να συζητήσεις και να συμφωνήσεις με την άλλη πλευρά» είπε ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας στο MEGA, προσθέτοντας πως «εκεί που είναι τα πράγματα δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Πρέπει να πούμε αλήθειες».

Για το ίδιο θέμα και ο Λα.Ο.Σ. σε ανακοίνωσή του τάσσεται εμμέσως υπέρ των επιχειρησιακών συμβάσεων λέγοντας ότι «η επιχείρηση χρειάζεται οξυγόνο για να μην πέσει σε κώμα». Χαρακτηρίζει «γιατροσόφια» και «ατελέσφορα ημίμετρα» της επιλογές της κυβέρνησης που - όπως υποστηρίζει ο Λα.Ο.Σ. -το μόνο που στοχεύουν είναι να την διατηρήσουν σε κώμα αρκεί να μην πεθάνει και καταλήγει λέγοντας πως όσο υπάρχουν ζωντανές επιχειρήσεις τόσο θα υπάρχει εργασία.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναφερόμενος στην πραγματικότητα που επικρατούσε στη χώρα μας υποστήριξε πως αυτός ο τρόπος ζωής που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορεί σήμερα να είναι πραγματικότητα και εκτίμησε ότι η αγορά μόνη της θα φέρει την ισορροπία και τις τιμές εκεί που πρέπει.

Κάλεσε πολιτική ηγεσία και κοινωνία να καταλάβουν ότι έχουν αλλάξει τα πάντα και πως θα περάσουμε μία περίοδο «ισχνών αγελάδων» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάποια στιγμή να έλθουν καλύτερα πράγματα.

«Αλλά τώρα, δυστυχώς, αυτοί οι μισθοί οδηγούν σε απολύσεις. Προφανώς, η κάθε μείωση είναι προβληματική και επώδυνη, ιδιαίτερα στους ασθενέστερους. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε αυτό. Αλλά, αν δεν υπάρχει δουλειά;» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Εκτίμησε ότι η τρόικα «ήρθε στο κεφάλι μας και από κει και πέρα θα επιβάλουν ένα τρόπο ζωής» αφού όπως υποστήριξε μέχρι τώρα ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας.

«Να πούμε κάποιες πικρές αλήθειες, που έχουν και κάποιο κόστος. Και ο δικός μας ο πτωχός, ήταν καλύτερος από αυτόν της Αγγλίας και της Γαλλίας που ζει στα παγκάκι, που κοιμάται στα ποτάμια και κάτω από τις γέφυρες. Εμείς είχαμε μάθει σε ένα τρόπο ζωής που πολλές φορές ήταν σπάταλος. Πρέπει να ζήσουμε και να προσαρμοστούμε σε μία νέα πραγματικότητα. Έχετε παρατηρήσει που πολλά κέντρα διασκέδασης είναι γεμάτα με κόσμο μέχρι και νωρίς τα ξημερώματα; Είχαμε μάθει να ζούμε έτσι. Διασκέδαση και μετά στην εργασία μας. Το νόημα τώρα είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε και να προσαρμοστούμε όλοι μας» τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ.

Αναφέρθηκε στις καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό και είπε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα για να επαναπατρισθούν, και υπολόγισε τις καταθέσεις σε περίπου 240 δισ. ευρω υποστηρίζοντας ότι είμαστε η μεγαλύτερη χώρα σε καταθέσεις στην Ελβετία και πρέπει να βρούμε τρόπο να φέρουμε τα χρήματα πίσω.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ζητά να επιστρέψουν οι καταθέσεις πίσω στην πατρίδα μας, αλλά με «ποινή» και αναρωτήθηκε ποιος είναι αυτός, που ενώ τα έβγαλε έξω με χίλιους κόπους, θα τα επαναπατρίσει και θα πληρώσει και φόρο για αυτό.

«Το αντίθετο του λες. Του λες φέρε τα χρήματα σου πάλι μέσα, πάρε και υψηλό τόκο, αλλά και για μια περίοδο 5 ετών, δεν σου φορολογώ τους τόκους . Αυτό είναι το κίνητρο που του δίνεις για να τα φέρει μέσα. Αυτό έκανε με μεγάλη επιτυχία η Ιταλία. Κατάφερε να προσελκύσει και να επαναπατρίσει καταθέσεις του εξωτερικού. Γιατί αν μείνουν έξω, οι τράπεζες δεν θα δανείζουν χρήματα» υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.

Εκτίμησε επίσης ότι τα μέτρα που επιβάλλει-όπως είπε- το ΔΝΤ δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο σε ένα αδιέξοδο, και είπε ότι η επιμήκυνση χρέους δεν επαρκεί, αφού προϋπόθεση είναι να πάρουμε και να συγκεντρώσουμε όλα όσα χρωστάμε από το 2011- 2019.

Τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ενός ομολόγου με λήξη το 2025 «για να μπορέσουμε να ανασάνουμε και να σταθούμε στα πόδια μας» και υποστήριξε ότι ο παραγόμενος πλούτος στην χώρα μας επαρκεί μόνο για να πληρώσουμε ή τους μισθούς ή τις δόσεις και δεν φτάνει για να αποπληρωθούν και τα δύο ταυτόχρονα.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι έχουμε περίπου 2 εκατομμύρια μετανάστες οι οποίοι ήρθαν στη χώρα μας με πολλούς και διαφόρους τρόπους ενώ τελικός προορισμός για πολλούς από αυτούς είναι η Ευρώπη. Τόνισε ακόμη ότι οι μετανάστες στη χώρα μας εργάζονται και στέλνουν πίσω στις πατρίδες τους περί τα 12 δισ. ετησίως τα οποία είναι χρήματα που δεν κυκλοφορούν και δεν ενδυναμώνουν την οικονομία μας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λα.Ο.Σ.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στους εξοπλισμούς και στις καταγγελίες του πρώην γενικού διευθυντή της αρμόδιας διεύθυνσης εξοπλισμών του Υπ.Εθ.Α. κ. Βασιλάκου.

«Ο κ. Βασιλάκος είπε πως οι εταιρείες όπλων σήμερα χρησιμοποιούν απειλές και γκανγκστερικές μεθόδους. Εάν μια πάρει ένα έργο οι άλλες προσπαθούν με πιέσεις να κατακλέψουν ή το Υπουργείο ή αυτόν που έχει πάρει τη δουλειά, με αποτέλεσμα να βγουν οι μίζες. Αν ο κ. Βασιλάκος μιλήσει και πει τα μισά απ' αυτά που είπε ο εισαγγελέας, ο κόσμος θα τρέχει» υποστήριξε ο κ.Καρατζαφέρης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Secret Money

TO ΞEKAΘAPIΣMA

TO ΞEKAΘAPIΣMA

Tην άλλη Παρασκευή στις 27 του μήνα είναι το «ραντεβού» για το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» όσον...

Περιβάλλον

Έβερεστ: Ανακαλύφθηκαν μικροπλαστικά στην κορυφή του!

Έβερεστ: Ανακαλύφθηκαν μικροπλαστικά στην κορυφή του!

Ίχνη μικροπλαστικών βρέθηκαν κοντά στην κορυφή του Όρους Έβερεστ, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη μελέτηπου δημοσιοποιήθηκε την...

Τουρισμός

AHLA: 71% των ξενοδοχείων θα χρειαστεί ενίσχυση

AHLA: 71% των ξενοδοχείων θα χρειαστεί ενίσχυση

Με τους νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID-19 που τέθηκαν σε...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.