Κατά της μείωσης μισθών η ΔΗΣΥ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

 

«Είναι ακατανόητη η εμμονή της τρόικα στην οριζόντια μείωση των μισθών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

 

Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα ούτε φοροδιαφεύγουν, ούτε έχουν άδηλα έσοδα από πλάγιες συναλλαγές, ούτε προκλητικές πρόωρες συντάξεις, ενώ πληρώνουν τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές και απολαμβάνουν χαμηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες.

 

Επιπροσθέτως 500.000 έχουν ήδη βρεθεί στην ανεργία, ενώ οι μισθοί τους μειώνονται καθημερινά με ειδικές συμφωνίες που γίνονται με τις επιχειρήσεις. Όσο για τους νεοπροσλαμβανόμενους, οι περισσότεροι συμφώνα με τα στοιχεία των επιθεωρητών εργασίας βρίσκουν δουλειά με μειωμένα ωράρια και μισθούς κάτω των 500 ευρώ.

 

Το πρόβλημα για τον ιδιωτικό τομέα δεν είναι οι μισθοί των εργαζομένων του, αλλά η συνέχιση των κρατικών ελλειμμάτων που τον στραγγαλίζει με διπλάσια επιτόκια δανεισμού σε σύγκριση με την Ευρώπη, απόλυτη έλλειψη ρευστότητας, υπερφορολόγηση και έλλειψη εμπιστοσύνης που κλείνει τις ξένες αγορές, ακόμα και σε ανταγωνιστικές ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

 

Η τρόικα καλά θα κάνει λοιπόν να ασχοληθεί επιτέλους αποτελεσματικά με τους κρατικοδίαιτους προστατευόμενους των δύο μεγάλων κομμάτων. Και ας εξηγήσει στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα πως μετά από 20 μήνες παραμένουν ανέγγιχτες (και χρηματοδοτούμενες -με δική της ευθύνη- με ευρωπαϊκά χρήματα) οι ψεύτικες αναπηρικές συντάξεις, οργιάζουν οι προκλητικές πρόωρες συνταξιοδοτήσεις προνομιούχων ομάδων στα 50 και στα 55 κ.λπ. και δεν έχει γίνει ούτε μια σοβαρή αποκρατικοποίηση.

 

Ας εξηγήσει γιατί αντί να τα βάλει με τους κομματικούς στρατούς των δύο κομμάτων ψάχνει κι αυτή τα εύκολα θύματα στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα».


protoselida

Media

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.