Deal News Online

undefined

"Η οικονομική κρίση είναι σαν ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι"

Ο ιταλικός Τύπος προβάλλει σήμερα τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, ότι η διεθνής οικονομική "είναι σαν ένα βιντεογκέιμ, ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι".

 

Ο κ. Τρεμόντι, παρεμβαίνοντας στο συνέδριο του Παρισιού με θέμα "Νέος Κόσμος, Νέος Καπιταλισμός", τόνισε ότι "η επιφυλακή πρέπει να μείνει υψηλή. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση, κατά την οποία, η μια χώρα μετά την άλλη δέχεται επιθέσεις από τις χρηματαγορές".

 

"Όπως συμβαίνει σε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι -πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός- εμφανίζεται ένα τέρας, το σκοτώνεις, το εξοντώνεις, και χαλαρώνεις. Αμέσως μετά, όμως, παρουσιάζεται ένα νέο τέρας, ακόμη πιο επικίνδυνο από το προηγούμενο".

 

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και πάλι στην πρότασή του για έκδοση ευρω-ομολόγων: "Δεν πρόκειται για μια τεχνική, αλλά πολιτικής υφής υπόθεση", υπογράμμισε ο Τζούλιο Τρεμόντι, καθιστώντας επίσης σαφές ότι με τον τρόπο αυτό, δεν πρόκειται να αυξηθεί το έλλειμμα των διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, από τη στιγμή που "δεν υπάρχει ούτε μια χώρα στην Ευρώπη, που να έχει αυξήσει τις δαπάνες του Δημοσίου. Όλες, αυτή τη στιγμή, κάνουν το ακριβώς αντίθετο".

 

Ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, κάνοντας μια γενικότερη εκτίμηση, ανέφερε επίσης ότι "είναι ξεκάθαρο πως η στρατηγική αναμέτρηση αφορά, πλέον, ολόκληρες τις ηπείρους. Για το λόγο αυτό, στην Ευρώπη, θα πρέπει να καταστεί δυνατό να υπερισχύσει μια λογική ομοσπονδιακού τύπου".

 

Οι Ιταλοί σχολιαστές, υπογραμμίζουν ότι με τον τρόπο αυτό, ο Τζούλιο Τρεμόντι υιοθετεί μια ρεαλιστικότερη στρατηγική από εκείνη του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Δεν κρύβει, δηλαδή, την κρισιμότητα της παρούσας οικονομικής φάσης, και λέει ξεκάθαρα ότι μπορεί να υπάρξουν νέες, δυσάρεστες εκπλήξεις.

 

Αντιθέτως, ο "Καβαλιέρε", φέρεται να ήλπιζε σε "χαλαρά" μέτρα και υποδείξεις από τις Βρυξέλλες, ώστε να μπορέσει να επενδύσει νέα χρήματα σε δημόσια έργα και ανάπτυξη.

 

Ο ιταλικός Τύπος αναφέρεται σήμερα στη διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο ισχυρών ανδρών της κυβέρνησης και στο πιθανό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο, ο υπουργός Οικονομικών ελπίζει να διαδεχθεί τον "μίστερ τιβί" στην πρωθυπουργία.

 

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει πολεμικές και εντάσεις, ο εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργού, Πάολο Μποναγιούτι, παρενέβη σήμερα με ανακοινωθέν του, τονίζοντας ότι "κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν δυσκολίες στην πορεία της κυβέρνησης και των μεταρρυθμίσεων.

 

Διαβάζω στον Τύπο αναφορές σε συγκρούσεις και συναντήσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ".

 

Σύμφωνα με τις πρώτες υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ιταλία, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, θα πρέπει να μειώσει το δημόσιο χρέος της, από το σημερινό 120% στο 80% του Εθνικού Ακαθάριστου Προϊόντος της.


protoselida

World Business

Bombardier: «Τσεκούρι» σε 2.500 θέσεις εργασίας

Bombardier: «Τσεκούρι» σε 2.500 θέσεις εργασίας

Την περικοπή του εργατικού δυναμικού της μονάδας κατά  κατά 2.500 υπαλλήλους, καθώς η πανδημία πλήττει...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Αυτοκίνητο

Η Peugeot Τζηνόπουλος παραδίδει τα πρώτα e-208 στην Κοζάνη

Η Peugeot Τζηνόπουλος παραδίδει τα πρώτα e-208 στην…

Η PEUGEOT Τζημόπουλος εγκαινιάζει την ηλεκτροκίνηση στην πόλη της Κοζάνης, παραδίδοντας τα πρώτα e-208 στην...

Τεχνολογία

«Ανενόχλητο» το 90% των Fake News στα social media

«Ανενόχλητο» το 90% των Fake News στα social…

Το 90,6% των αναρτήσεων που χαρακτηρίζονται ως διασπορά παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία Covid-19 παρέμεινε...

Περιβάλλον

Αύξηση των εκπομπών CO2 παρά τo lockdown

Αύξηση των εκπομπών CO2 παρά τo lockdown

Τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα αυξήθηκαν έντονα και φέτος φθάνοντας σε επίπεδα...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.