Βενιζέλος: Βαρύ αλλά δίκαιο το χαράτσι στην ΔΕΗ Προτεινόμενο

Ως βαρύ αλλά δίκαιο μέτρο χαρακτήρισε το τέλος ακινήτων ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι, αν σωθεί η χώρα, θα σωθεί και η αξία των ακινήτων.

 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι δεν έχει δημοσιευτεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ΣτΕ για το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με την οποία, όπως έχει γίνει γνωστό, το τέλος κρίθηκε νόμιμο σε αντίθεση με τη διακοπή του ρεύματος η οποία κρίνεται παράνομη.

 

«Δεν μπορώ να σχολιάσω διαρροές», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, ο ίδιος έχει δώσει εντολή στην ΔΕΗ να μην κόβει το ρεύμα σε όσους έχουν αδυναμία και επανέλαβε ότι οι πολίτες σε ποσοστό 82% πλήρωσαν το «χαράτσι».

 

Για το ψαλίδι στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, που προβλέπει το νέο Μνημόνιο, είπε πως οι περικοπές βοηθούν στη μείωση της ανεργίας μέσω προσλήψεων, ενώ υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών του κράτους είναι για μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

 

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι από μόνος του ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός δεν μπορεί να εισπράξει όλες τις οφειλές, ενώ αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή δήλωσε ότι για αυτή φταίει το κράτος και η αδράνειά του, συμπληρώνοντας πως «κόκκο άμμου ευθύνης φέρουν και οι πολίτες».

 

«Πίσω από τους μεγαλοοφειλέτες υπάρχει μία φούσκα», παραδέχθηκε ο κ. Βενιζέλος.

 

Χαρακτήρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού πρωτοφανείς, που έχουν σαν στόχο η χώρα να μείνει στο σκληρό πυρήνα του ευρώ και «όχι να γίνουμε Εσθονία», όπως υπογράμμισε.


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.