Οικονομία

Αισιοδοξία Ρεν και Σόιμπλε για τα ελληνικό PSI

Την αισιοδοξία του για επαρκή συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό PSI εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προβλέποντας αποδοχή της προσφοράς από «επαρκή πλειονότητα των πιστωτών».

 

Αισιόδοξος εμφανίζεται και ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro, ο οποίος επισημαίνει ότι η επιχείρηση απομείωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους, τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν γνωστά αύριο αναμένεται να εξελιχθεί χωρίς προσκόμματα.

 

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως με «συμφωνία των δύο τρίτων μπορεί η Ελλάδα -και θα το κάνει- να κάνει δεσμευτική την προσφορά και για τους υπόλοιπους».

 

Μιλώντας στη βαυαρική τηλεόραση, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ ανέφερε: «Η πρόγνωσή μου είναι πως επαρκής πλειονότητα των πιστωτών θα δεχτεί αυτήν την προσφορά», υποστηρίζοντας πως οι πιστωτές θα συμμετάσχουν ζυγίζοντας συνολικά το ρίσκο και τα οφέλη από το PSI.

 

«Χρειαζόμαστε μία πλειονότητα των δύο τρίτων», είπε σύμφωνα με το γερμανικό Reuters ο Σόιμπλε, «ώστε η Ελλάδα να μπορεί -και θα το κάνει- να καταστήσει δεσμευτικό το πρόγραμμα και για τους υπόλοιπους».

 

«Θα δούμε το πρωί της Παρασκευής εάν αυτό έχει γίνει εφικτό, είμαι ασιόδοξος» σημείωσε ο γερμανός υπουργός.

 

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, η ανταλλαγή των ομολόγων αναμένεται να εξελιχθεί χωρίς προβλήματα, διότι η επιχείρηση παραμένει ενδιαφέρουσα για τον ιδιωτικό τομέα» τονίζει ο Ολι Ρεν.

 

Σε ερώτηση αν ανησυχεί μήπως ενεργοποιηθούν τα Credit Default Swaps (ασφάλιστρα κινδύνου), εάν η επιχείρηση δεν εξελιχθεί θετικά, ο Ολι Ρεν απαντά:«Δεν είναι το σενάριο που υιοθετούμε. Το αντίθετο».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή