Deal News Online

Υποχώρηση ευρώ, φόβοι για δολάριο Προτεινόμενο

Υποχώρησε εχθές το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, και διαμορφώθηκε στο 1,3337 δολ, σημειώνοντας τις πρώτες του απώλειες σε πέντε ημέρες. Την προηγούμενη ημέρα το Ευρώ είχε φτάσει στο 1,3383 ανά δολάριο, τα υψηλότερα επίπεδα για το νόμισμα από τις 4 Ιανουαρίου, ημέρα που έκανε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ το σχόλιο ότι ο πληθωρισμός ενδέχεται να αυξηθεί.

 

Στις 13 Ιανουαρίου, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε έναντι των 15 από τα 16 πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα, εν μέσω εικασιών ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη δεν έχει μειωθεί. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε από τις ικανοποιητικές διαθέσεις ομολόγων από τα ευρωπαϊκά κράτη του νότου, φαίνεται δεν αρκούσε για να πείσει τις αγορές πως η κρίση πέρασε.

 

Ταυτόχρονα πολλοί έχουν στρέψει τα βλέμματα τους στις ΗΠΑ καθώς η μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση του αριθμού των ανέργων, αναζωπυρώνει τους φόβους για την οικονομική κρίση στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Οι αιτήσεις για ένταξη στο ταμείο ανεργίας των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 35.000 φθάνοντας στις 445.000, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

 

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα ανακοινωθεί σήμερα στις ΗΠΑ και η Fed προετοιμάζετε να προχωρήσει σήμερα σε αγορές ομολόγων στην προσπάθειά της να εμποδίσει την υποχώρηση του πληθωρισμού. Σύμφωνα με το website της, η Fed σχεδιάζει να αγοράσει ομόλογα αξίας από 6 έως 8 δισ. δολ. λήξης από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016.

 

Χθες το ευρώ διαμορφώθηκε στο 1,3383 ανά δολάριο, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 4 Ιανουαρίου, μετά το σχόλιο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ότι ο πληθωρισμός ενδέχεται να αυξηθεί. Το ευρώ όδευε να σημειώσει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο έναντι του δολαρίου από τον Σεπτέμβριο μετά την πρόθεση των Ευρωπαίων ηγετών αυτήν την εβδομάδα να επεκτείνουν τις προσπάθειες για περιορισμό της κρίσης.

 

Οι αιτήσεις για ένταξη στο ταμείο ανεργίας των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 35.000 φθάνοντας στις 445.000, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Αριθμός που πιστεύεται πως θα οδηγήσει σε μείωση του πληθωρισμού.

 

Τα ομόλογα έθεσαν τέλος στις απώλειες του Ιανουαρίου αυτήν την εβδομάδα καθώς η Federal Reserve προετοιμάστηκε να προχωρήσει σήμερα σε αγορές τους στην προσπάθειά της να εμποδίσει την υποχώρηση του πληθωρισμού. Η Fed σχεδιάζει να αγοράσει ομόλογα αξίας από 6 έως 8 δισ. δολ. λήξης από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016, σύμφωνα με το website της.

 

Το γιουάν αναρριχήθηκε 0,1% στα 6,6016 ανά δολάριο και διαμορφώθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 17 ετών. Αυτήν την εβδομάδα ανατιμήθηκε 0,4% καθώς οι ΗΠΑ επανέλαβαν το αίτημά τους για ανατίμηση του κινεζικού νομίσματος πριν από την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου, Χού Ζιντάο στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα.


World Business

Αυξημένες οι πωλήσεις της General Mills

Αυξημένες οι πωλήσεις της General Mills

Καλύτερες πωλήσεις του αναμενόμενου σημείωσε η General Mills το α΄τρίμηνο, καθώς η ισχυρή ανάπτυξη στις...

Media

Δυναμική παρουσία ΕΚΟΜΕ στην 85η ΔΕΘ

Δυναμική παρουσία ΕΚΟΜΕ στην 85η ΔΕΘ

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας- ΕΚΟΜΕ, φορέας εποπτευόμενος από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης,...

Secret Money

H προοπτική για  το brain gain από  την «άφιξη» Pfizer και άλλων κολοσσών

H προοπτική για το brain gain από…

Eλπίδα για επιστροφή ενός μέρους των Eλλήνων επιστημόνων που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό στα...

Υγεία & Διατροφή

Θα τρώγατε μια «εμβολιαστική σαλάτα»;

Θα τρώγατε μια «εμβολιαστική σαλάτα»;

Τα ενέσιμα εμβόλια ενδεχομένως να μπουν σύντομα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, καθώς οι ερευνητές του...

Τουρισμός

3D ψηφιακές περιηγήσεις σε Αχίλλειο Μουσείο - Σπήλαια Διρού

3D ψηφιακές περιηγήσεις σε Αχίλλειο Μουσείο - Σπήλαια…

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία και ακολουθώντας τις σύγχρονες διεθνείς πρακτικές προβολής...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.