Α. Λοβέρδος: "Δεν βοηθούν απεργίες διαρκείας - πρόωρες εκλογές"

Στην προαναγγελία κινητοποιήσεων από τους φαρμακοποιούς απαντά με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ από τα βέλη της κριτικής του δεν ξεφεύγουν κι όσοι μιλούν για εκλογές, αφού «συνειδητά ή ασυνείδητα, προκαλούν την αποσταθεροποίηση της χώρας».

 

Ο κ. Λοβέρδος εκτιμά πως τα μέτωπα διαρκείας δεν βοηθούν κανέναν, «ούτε τη χώρα ούτε τους ίδιους τους φαρμακοποιούς» και ενημερώνει πως την Τετάρτη θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου με τις νέες ρυθμίσεις, σημειώνοντας πως «τα σημεία όπου συμφωνούσαμε, για τις εταιρείες φαρμακοποιών και την έκπτωση στις τιμές, παρέμειναν στο σχέδιο νόμου». «Ο κοινωνικός διάλογος ολοκληρώθηκε και πλέον ο διάλογος θα συνεχιστεί στη Βουλή», συμπληρώνει ο υπουργός Υγείας.

 

Σε σχέση με το ζήτημα των πρόωρων εκλογών δηλώνει τα εξής: «Οι πολίτες, όπως φάνηκε στις 7 Νοεμβρίου, μας στηρίζουν. Τι θα προσέφεραν οι εκλογές εκτός από καταστάσεις αποσταθεροποίησης; 'Νομιμοποίηση' σπεύδουν να πουν οι παλαιότροποι 'μεταπολιτευτικοί ευδαίμονες'. Απαντώ ότι το πρόβλημα του τόπου δεν είναι η νομιμοποίηση, αλλά η απόδειξη της αποτελεσματικότητας των κυβερνήσεων στο επίπεδο επίτευξης των στόχων του». Στο ίδιο μήκος κύματος διερωτάται «τι θα γινόταν η Ελλάδα μετά τις εκλογές;» κι ο ίδιος δίνει την απάντηση ότι «θα βρισκόμασταν ακριβώς στον ίδιο παρονομαστή, αλλά πλήρως αποσταθεροποιημένοι, ως χώρα και ως κοινή δημόσια οικονομία».

 

Για τις υπερτιμολογήσεις στο χώρο της Υγείας, ο Α. Λοβέρδος γνωστοποιεί πως την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου θα δώσει στη δημοσιότητα «κατάλογο των υποθέσεων που εξετάζουν ή εξέτασαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, είτε οι παραβάσεις αφορούν το παρόν είτε το παρελθόν».


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος διερευνάται από τις αμερικανικές αρχές η Deutsche Bank

Για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος διερευνάται από τις αμερικανικές…

Για πιθανές παραβιάσεις της συμμόρφωσης με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηρίοτητες διερευνάται η Deutsche...

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Αθλητικά

«Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτρης Μαυρίκης

«Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτρης Μαυρίκης

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Πανιωνίου και το ελληνικό ποδόσφαιρο, στην είδηση ότι...

Τεχνολογία

Airbus: Τα άλμπατρος εμπνέουν τη νέα γενιά φτερών αεροσκαφών

Airbus: Τα άλμπατρος εμπνέουν τη νέα γενιά φτερών…

Αντιγράφοντας την φύση, οι μηχανικοί της Airbus προχώρησαν σε δοκιμές πτήσης ενός μοντέλου αεροπλάνου που...

Περιβάλλον

Εισαγγελέας για το έντομο που αποδεκάτισε το Σέιχ Σου

Εισαγγελέας για το έντομο που αποδεκάτισε το Σέιχ…

Παρέμβαση εισαγγελέα υπάρχει πλέον στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.