Α. Λοβέρδος: "Δεν βοηθούν απεργίες διαρκείας - πρόωρες εκλογές"

Στην προαναγγελία κινητοποιήσεων από τους φαρμακοποιούς απαντά με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ από τα βέλη της κριτικής του δεν ξεφεύγουν κι όσοι μιλούν για εκλογές, αφού «συνειδητά ή ασυνείδητα, προκαλούν την αποσταθεροποίηση της χώρας».

 

Ο κ. Λοβέρδος εκτιμά πως τα μέτωπα διαρκείας δεν βοηθούν κανέναν, «ούτε τη χώρα ούτε τους ίδιους τους φαρμακοποιούς» και ενημερώνει πως την Τετάρτη θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου με τις νέες ρυθμίσεις, σημειώνοντας πως «τα σημεία όπου συμφωνούσαμε, για τις εταιρείες φαρμακοποιών και την έκπτωση στις τιμές, παρέμειναν στο σχέδιο νόμου». «Ο κοινωνικός διάλογος ολοκληρώθηκε και πλέον ο διάλογος θα συνεχιστεί στη Βουλή», συμπληρώνει ο υπουργός Υγείας.

 

Σε σχέση με το ζήτημα των πρόωρων εκλογών δηλώνει τα εξής: «Οι πολίτες, όπως φάνηκε στις 7 Νοεμβρίου, μας στηρίζουν. Τι θα προσέφεραν οι εκλογές εκτός από καταστάσεις αποσταθεροποίησης; 'Νομιμοποίηση' σπεύδουν να πουν οι παλαιότροποι 'μεταπολιτευτικοί ευδαίμονες'. Απαντώ ότι το πρόβλημα του τόπου δεν είναι η νομιμοποίηση, αλλά η απόδειξη της αποτελεσματικότητας των κυβερνήσεων στο επίπεδο επίτευξης των στόχων του». Στο ίδιο μήκος κύματος διερωτάται «τι θα γινόταν η Ελλάδα μετά τις εκλογές;» κι ο ίδιος δίνει την απάντηση ότι «θα βρισκόμασταν ακριβώς στον ίδιο παρονομαστή, αλλά πλήρως αποσταθεροποιημένοι, ως χώρα και ως κοινή δημόσια οικονομία».

 

Για τις υπερτιμολογήσεις στο χώρο της Υγείας, ο Α. Λοβέρδος γνωστοποιεί πως την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου θα δώσει στη δημοσιότητα «κατάλογο των υποθέσεων που εξετάζουν ή εξέτασαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, είτε οι παραβάσεις αφορούν το παρόν είτε το παρελθόν».


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.