Οι στόχοι του υπουργείου για την κτηνοτροφία

Τους στόχους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον κλάδο της κτηνοτροφίας παρουσίασε σήμερα από τα Τρίκαλα, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο ημερίδας για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, τα προβλήματα και τις προοπτικές της, η αρμόδια Υφυπουργός κ. Μιλένα Αποστολάκη.

 

Ζούμε μια εποχή πρωτόγνωρης κρίσης, μιας κρίσης, είπε η κ. Αποστολάκη, που ασφαλώς δεν είναι ελληνική, φεύγει από τα σύνορα της χώρας, μια κρίση που ξεφεύγει και από τα σύνορα της Ενωμένης Ευρώπης, που δεν είναι αποκλειστικά δημοσιονομική αλλά βαθύτατα πολιτική, κοινωνική, αλλά ταυτόχρονα αξιών και αρχών, και έχουμε , όπως διευκρίνισε μόνο ένα στόχο...

 

«Να επιταχύνουμε το βηματισμό της χώρας προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες εξόδου από την σημερινή κατάσταση, να ανατρέψουμε τους σημερινούς ρυθμούς αρνητικούς ανάπτυξης και να ξαναμπούμε σε αναπτυξιακές πορείες με θετικό πρόσημο».

 

Σε αυτή την προσπάθεια, της χώρας ανέφερε στη συνέχεια η αρμόδια Υφυπουργός, ο πρωτογενής τομέας, η αγροτική παραγωγή είναι για την Ελλάδα ένας μονόδρομος, η βαριά μας βιομηχανία, και σε αυτή πρέπει να επενδύσουμε, αυτή να ανατάξουμε και με τις συγκεκριμένες πολιτικές μας και νομικές μας πρωτοβουλίες να την ενισχύσουμε και να τη στηρίξουμε γιατί έχει πολλά προβλήματα.

 

Προβλήματα, ανέφερε, που αποτυπώνονται στους δείκτες και στους αριθμούς, στην συμβολή του αγροτικού εισοδήματος στο ΑΕΠ που μειώνεται, στην απασχόληση και στο εισόδημα που μειώνονται κ.ά.

 

Στην συνέχεια η κ. Αποστολάκη έκανε λόγο για δύο πεδία μάχης τονίζοντας την μεγάλη διαπραγματευτική προσπάθεια ενόψει της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που έχει ορίζοντα το 2014 με το 2020, σε μία συζήτηση που έχει ξεκινήσει και στην οποία παρεμβαίνουμε με έναν σαφή στόχο.

 

«Και όσον αφορά στη διασφάλιση του προϋπολογισμού και την ενίσχυση του αναπτυξιακού του σκέλους χωρίς αν μπορούμε να έχουμε μείωση στον τομέα των άμεσων ενισχύσεων, θα είναι κάτι που θα προσπαθήσουμε, δημιουργώντας συνασπισμούς με άλλες χώρες στην Ευρώπη των 27 που συμμερίζονται τους ίδιους στόχους με εμάς, και ταυτόχρονα έχουμε το εθνικό κομμάτι, το κομμάτι των δικών μας εσωτερικών πρωτοβουλιών» συμπλήρωσε.

 

Στον τομέα των νομοθετικών πρωτοβουλιών, πρόσθεσε στη συνέχεια η κ. Αποστολάκη, υπάρχει ήδη μία δέσμη μέτρων. Έχουμε ψηφίσει, εξήγησε, νόμους για το Μητρώο Αγροτών και τη νέα λειτουργία του ΕΛΓΑ, νόμους που έρχονται να απαντήσουν σε χρόνια αιτήματα των αγροτών, και της παραγωγής και ταυτόχρονα έχει κατατεθεί το σχέδιο νόμου για το Μητρώο εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων Εισροών και Εφοδίων, το οποίο η κ. Αποστολάκη χαρακτήρισε ως ένα μεγάλο ζήτημα για τη διασφάλιση όρων διαφάνειας για τη διακίνηση και εμπορία των προϊόντων, προσπαθώντας να ανακόψουμε, όπως είπε, μια σημερινή αρνητική πραγματικότητα, που είναι οι μεγάλες διαφορές στις τιμές που παρατηρούνται από την παραγωγή στο ράφι.


protoselida

World Business

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το γουρουνάκι»

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το…

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Entertainment One, βρετανικής εταιρείας που παράγει περιεχόμενο ψυχαγωγίας κυρίως...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στην πόλη του Τάραντο στην Ιταλία θα διεξαχθούν οι ΧΧ Μεσογειακούς Αγώνες, όπως αποφάσισε η...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.