Συνάντηση προέδρου της Δημοκρατίας με υφ/ργό Παιδείας

Για φαινόμενα "οικογενειοκρατίας, αδιαφάνειας, ακόμη και λογοκλοπής", που παρατηρούνται στα ελληνικά πανεπιστήμια και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να τα αντιμετωπίσει ενημέρωσε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος.

 

Ο Κάρολος Παπούλιας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έρευνα, έναν τομέα, ο οποίος, όπως σημείωσε, αποτελεί προτεραιότητα και του πρωθυπουργού, ενώ ρώτησε και για το "συγκρουσιακό", όπως το χαρακτήρισε, κλίμα στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

 

Ο Ιω. Πανάρετος εξήγησε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια για τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τη δημιουργία των προϋποθέσεων εφαρμογής διεθνών προδιαγραφών στα πανεπιστήμια και στον τομέα της έρευνας, ενώ τόνισε ότι αυτή η προσπάθεια βρίσκει υποστηρικτές, αλλά και αντιθέσεις, "διότι υπάρχουν, δυστυχώς, φαινόμενα οικογενειοκρατίας, αδιαφάνειας και λογοκλοπής, τα οποία προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε".

 

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι "μια προσπάθεια που γίνεται για καθολική εντύπωση απαξίωσης είναι λανθασμένη, γιατί αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αναδείξουμε τις καλές πρακτικές και να περιθωριοποιήσουμε τις αρνητικές".

 

Και πρόσθεσε:

 

"Ο ελληνικός λαός κι ο έλληνας φορολογούμενος πληρώνουν για να έχουμε δωρεάν παιδεία και για να υποστηρίζουμε την έρευνα κι εμείς έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε οι διαθέσιμοι πόροι, που έχουν γίνει τώρα λιγότεροι, να αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

 

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι φεύγει από το Γραφείο του Προέδρου "με νέες δυνάμεις", καθώς αισθάνθηκε την υποστήριξη του κ. Παπούλια.


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.