Επίσκεψη Κουτρουμάνη στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ


Tο υπουργείο Εργασίας μελετά ρυθμίσεις που οδηγούν σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για επιχειρήσεις που είναι συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους ως προς τα Ταμεία, αλλά και ένταξή τους στο σύστημα της κάρτας εργασίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αναπληρωτής υπουργός, Γ. Κουτρουμάνης, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, εξετάζονται ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τους συνεπείς επιχειρηματίες, οι οποίοι καταβάλλουν έγκαιρα τις τρέχουσες εισφορές τους και ένα ποσό έναντι της παλιάς τους οφειλής, ενώ θα προβλέπεται επιβράβευση (μπόνους) για όσους προκαταβάλλουν τις εισφορές τους.

 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε επίσης ότι στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, εντάσσεται και το μέτρο της προσωρινής σύνταξης, αλλά και η δημιουργία γραφείων εξυπηρέτησης πολιτών τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και μέσα στα Ταμεία, προκειμένου να αναβαθμιστεί προς όφελος των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, αλλά και των άλλων Ταμείων, το επίπεδο πληροφόρησης και εξυπηρέτησης.

 

Αναφορικά με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ο κ. Κουτρουμάνης επισήμανε πως η όποια νέα ρύθμιση, θα προκύψει μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

 

Όπως σημείωσε ωστόσο, ισχύουν οι ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού νόμου, βάσει των οποίων δεν θα θιγούν όσοι έχουν συμπληρώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις (δηλαδή 4500 ένσημα εκ των οποίων τα 3600 είναι στα βαρέα και ανθυγιεινά), ενώ από 1/7 θα εφαρμοστεί η νέα λίστα. Οι όποιες αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους εξαιρεθούν από τη νέα λίστα ή ενταχθούν σε αυτή θα ξεκινήσουν σταδιακά από 1/1/2012 και για τις περισσότερες κατηγορίες από 1/1/2015.

 

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση προεδρείου ΓΣΕΒΕΕ με Κουτρουμάνη


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work party

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work…

Το B2Run Athens, ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός αγώνας δρόμου αποκλειστικά για εταιρείες, έρχεται για πρώτη φορά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.