Επίσκεψη Κουτρουμάνη στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ


Tο υπουργείο Εργασίας μελετά ρυθμίσεις που οδηγούν σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για επιχειρήσεις που είναι συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους ως προς τα Ταμεία, αλλά και ένταξή τους στο σύστημα της κάρτας εργασίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αναπληρωτής υπουργός, Γ. Κουτρουμάνης, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, εξετάζονται ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τους συνεπείς επιχειρηματίες, οι οποίοι καταβάλλουν έγκαιρα τις τρέχουσες εισφορές τους και ένα ποσό έναντι της παλιάς τους οφειλής, ενώ θα προβλέπεται επιβράβευση (μπόνους) για όσους προκαταβάλλουν τις εισφορές τους.

 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε επίσης ότι στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, εντάσσεται και το μέτρο της προσωρινής σύνταξης, αλλά και η δημιουργία γραφείων εξυπηρέτησης πολιτών τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και μέσα στα Ταμεία, προκειμένου να αναβαθμιστεί προς όφελος των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, αλλά και των άλλων Ταμείων, το επίπεδο πληροφόρησης και εξυπηρέτησης.

 

Αναφορικά με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ο κ. Κουτρουμάνης επισήμανε πως η όποια νέα ρύθμιση, θα προκύψει μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

 

Όπως σημείωσε ωστόσο, ισχύουν οι ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού νόμου, βάσει των οποίων δεν θα θιγούν όσοι έχουν συμπληρώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις (δηλαδή 4500 ένσημα εκ των οποίων τα 3600 είναι στα βαρέα και ανθυγιεινά), ενώ από 1/7 θα εφαρμοστεί η νέα λίστα. Οι όποιες αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους εξαιρεθούν από τη νέα λίστα ή ενταχθούν σε αυτή θα ξεκινήσουν σταδιακά από 1/1/2012 και για τις περισσότερες κατηγορίες από 1/1/2015.

 

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση προεδρείου ΓΣΕΒΕΕ με Κουτρουμάνη


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Σε ειδική τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τους διοργανωτές,...

Secret Money

ΠΩΛHTHPIO ΣTO KAMENO

ΠΩΛHTHPIO ΣTO KAMENO

Στο κτίριο επί της Aμαλίας στον αριθμό 40 που κάποτε στεγαζόταν το ΣΔOE βάζει πωλητήριο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.