Εκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας

Την αντίθεσή του στην πρόθεση της κυβέρνησης για συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στη χρηματοδότηση μετεγκατάστασης οικισμών, λόγω λιγνιτικών κοιτασμάτων, αναμένεται να εκφράσει το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο συγκαλείται εκτάκτως σε συνεδρίαση το βράδυ.

 

Όπως διευκρίνισε ο αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, Ιωάννης Σόκουτης, στο άρθρο 28 του υπό ψήφιση στη Βουλή νομοσχεδίου για τη «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις» προβλέπεται ότι η δαπάνη μεταφοράς και μετεγκατάστασης της Ακρινής του νομού Κοζάνης και Αγίων Αναργύρων του νομού Φλώρινας, θα βαρύνει κατά το ήμισυ την ΔΕΗ Α.Ε. και κατά το υπόλοιπο ήμισυ τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

«Στην βαρύνουσα, όμως, τον κρατικό προϋπολογισμό, δαπάνη, θα μετέχει, κατά ποσοστό οριζόμενο με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και ΠΕΚΑ και το καταβαλλόμενο από την ΔΕΗ «Τέλος Ανάπτυξης Βιομηχανικών Περιοχών Παραγωγής Ρεύματος» που εισπράττεται από την Τ.Α.», εξηγεί ο κ.Σόκουτης, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας για τη χρηματοδότηση, μέσω του ειδικού τέλους, των μετεγκαταστάσεων.


protoselida

World Business

«Ξορκίζουν»  τις πρόωρες  κάλπες  στην Iταλία

«Ξορκίζουν» τις πρόωρες κάλπες στην…

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» στην Iταλία. H κεντρική...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.