«Σημαντικός ο ρόλος των Γραφείων Τύπου εξωτερικού»

"Αυτή η κυβέρνηση έχει αναλάβει την ιστορική ευθύνη να διασώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία αλλά και να την επανασυγκροτήσει και να την βάλει εκ νέου σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, μιλώντας στην ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης - Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας για τους επικεφαλής των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού και τους προϊστάμενους των Γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό.

 

Επεσήμανε δε, ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έχει αναλάβει και μια άλλη ιστορική αποστολή, να συμβάλει στην ενιαία ευρωπαϊκή αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνουν σήμερα κάποιες χώρες της ευρωζώνης και που ίσως αύριο αντιμετωπίσουν και άλλες.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, "στη σύνθετη, ιδιαίτερη και πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε", όπως είπε ο κ. Πεταλωτής, είναι εξαιρετικά σημαντικός ο ρόλος των υπευθύνων των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό.

 

Αφού προέβη σε απολογισμό του εξορθολογισμού που προωθήθηκε στη λειτουργία και τις δαπάνες των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας στο 2010, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο ρόλο των Γραφείων από εδώ και πέρα.

 

Ειδικότερα, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι συγκυρίες απαιτούν άμεση εικοσιτετράωρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις που πρέπει να γνωρίζει η πολιτική ηγεσία του τόπου και σημείωσε ότι σημαντική καθοδήγηση παρέχεται άμεσα και σε καθημερινή βάση μέσα από τις ομιλίες του πρωθυπουργού, το briefing και τις συνεντεύξεις των υπουργών της κυβέρνησης.

 

"Στόχος μας είναι η άμεση αντίκρουση των ανακριβών δημοσιευμάτων που αφορούν τη χώρα μας και πλήττουν σε μεγάλο βαθμό την αξιοπιστία μας", τόνισε.

 

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να περάσει σε όλα τα Γραφεία η λογική της καινοτομίας και των "καλών πρακτικών", δηλαδή πρωτοβουλιών και δράσεων, ακόμα και απλής μορφής, και ζήτησε από τον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Γ. Πετρουλάκη να συγκεντρώσει μέσα σε ένα μήνα, από κάθε Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας, έστω και μια καλή πρακτική, η οποία θα πρέπει να έλθει στην κεντρική υπηρεσία.

 

"Θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, θα πρέπει να καταξιώνουμε κάθε ώρα και κάθε στιγμή τον ρόλο μας", σημείωσε ο κ. Πεταλωτής


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.