Στην Βρετανία ο Ραγκούσης

Οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση στα θέματα της διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση αλλά και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, προκάλεσαν το ενδιαφέρον της βρετανικής πλευράς και μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση με τον Βρετανό υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Φράνσις Μοντ.

 

Στον Έλληνα υπουργό προτάθηκε να διοργανωθεί στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα διεθνές συμπόσιο του "Γουϊλντον Παρκ" με θέμα τη διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

 

Ο κ. Ραγκούσης αποδέχθηκε την πρόταση αυτή και προσκάλεσε το Βρετανό ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα με την ευκαιρία αυτού του συνεδρίου. Σημειώνεται ότι το "Γουϊλτον Παρκ" είναι ένα αναγνωρισμένο διεθνές πολιτικό φόρουμ, συνεργάζεται με το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών και συζητούνται απόψεις και προβληματισμοί σε κοινωνικά και πολιτικά θέματα.

 

Για την επίσκεψη στο Λονδίνο ο κ. Ραγκούσης δήλωσε: «Η Ελλάδα έχοντας ξεκινήσει από τον Οκτώβριο να εφαρμόζει το νόμο της διαύγειας με τον οποίο για να εκτελεστεί οποιαδήποτε απόφαση, από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο κρατικό αξιωματούχο θα πρέπει πρώτα να αναρτηθεί στο διαδίκτυο και μέσω αυτού να γίνει γνωστοποίηση, θεωρείται πρωτοποριακή στα θέματα που σχετίζονται με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τη διαφάνεια στο κράτος.

 

Αυτό προκάλεσε το ενδιαφέρον της αγγλικής πλευράς όπως μας εκδηλώθηκε πριν ένα μήνα στην Αθήνα, γιατί αντίστοιχες πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται προς την ίδια κατεύθυνση και από τη βρετανική πλευρά. Το βασικό λοιπόν θέμα που συζητήσαμε με το Βρετανό ομόλογό μου είχε να κάνει με τις κοινές εμπειρίες που έχουν αποκτηθεί μετά από την εφαρμογή προγραμμάτων απόλυτης διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση.

 

Συζητήσαμε επίσης και την πρόταση την οποία αποδεχθήκαμε, να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Μάρτιο συμπόσιο του "Γουϊλτον Παρκ", το οποίο θα φέρει σε επαφή και θα δώσει την ευκαιρία να συναντηθούν ειδικοί υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο για τα θέματα της διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

 

"Μπορώ να πω", συνέχισε ο Έλληνας υπουργός, "η Αγγλία και η Ελλάδα είναι σήμερα οι μόνες χώρες παγκοσμίως που αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες στα θέματα της διαφάνειας του κράτους".

 

Ο κ. Ραγκούσης θα επισκεφθεί αύριο το "Γουϊλτον Παρκ" για να συζητήσει τα θέματα σχετικά με την οργάνωση του συμποσίου το Μάρτιο στην Αθήνα.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος διερευνάται από τις αμερικανικές αρχές η Deutsche Bank

Για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος διερευνάται από τις αμερικανικές…

Για πιθανές παραβιάσεις της συμμόρφωσης με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηρίοτητες διερευνάται η Deutsche...

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Αθλητικά

«Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτρης Μαυρίκης

«Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτρης Μαυρίκης

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Πανιωνίου και το ελληνικό ποδόσφαιρο, στην είδηση ότι...

Τεχνολογία

Airbus: Τα άλμπατρος εμπνέουν τη νέα γενιά φτερών αεροσκαφών

Airbus: Τα άλμπατρος εμπνέουν τη νέα γενιά φτερών…

Αντιγράφοντας την φύση, οι μηχανικοί της Airbus προχώρησαν σε δοκιμές πτήσης ενός μοντέλου αεροπλάνου που...

Περιβάλλον

Εισαγγελέας για το έντομο που αποδεκάτισε το Σέιχ Σου

Εισαγγελέας για το έντομο που αποδεκάτισε το Σέιχ…

Παρέμβαση εισαγγελέα υπάρχει πλέον στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.