Στην Βρετανία ο Ραγκούσης

Οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση στα θέματα της διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση αλλά και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, προκάλεσαν το ενδιαφέρον της βρετανικής πλευράς και μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση με τον Βρετανό υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Φράνσις Μοντ.

 

Στον Έλληνα υπουργό προτάθηκε να διοργανωθεί στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα διεθνές συμπόσιο του "Γουϊλντον Παρκ" με θέμα τη διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

 

Ο κ. Ραγκούσης αποδέχθηκε την πρόταση αυτή και προσκάλεσε το Βρετανό ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα με την ευκαιρία αυτού του συνεδρίου. Σημειώνεται ότι το "Γουϊλτον Παρκ" είναι ένα αναγνωρισμένο διεθνές πολιτικό φόρουμ, συνεργάζεται με το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών και συζητούνται απόψεις και προβληματισμοί σε κοινωνικά και πολιτικά θέματα.

 

Για την επίσκεψη στο Λονδίνο ο κ. Ραγκούσης δήλωσε: «Η Ελλάδα έχοντας ξεκινήσει από τον Οκτώβριο να εφαρμόζει το νόμο της διαύγειας με τον οποίο για να εκτελεστεί οποιαδήποτε απόφαση, από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο κρατικό αξιωματούχο θα πρέπει πρώτα να αναρτηθεί στο διαδίκτυο και μέσω αυτού να γίνει γνωστοποίηση, θεωρείται πρωτοποριακή στα θέματα που σχετίζονται με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τη διαφάνεια στο κράτος.

 

Αυτό προκάλεσε το ενδιαφέρον της αγγλικής πλευράς όπως μας εκδηλώθηκε πριν ένα μήνα στην Αθήνα, γιατί αντίστοιχες πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται προς την ίδια κατεύθυνση και από τη βρετανική πλευρά. Το βασικό λοιπόν θέμα που συζητήσαμε με το Βρετανό ομόλογό μου είχε να κάνει με τις κοινές εμπειρίες που έχουν αποκτηθεί μετά από την εφαρμογή προγραμμάτων απόλυτης διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση.

 

Συζητήσαμε επίσης και την πρόταση την οποία αποδεχθήκαμε, να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Μάρτιο συμπόσιο του "Γουϊλτον Παρκ", το οποίο θα φέρει σε επαφή και θα δώσει την ευκαιρία να συναντηθούν ειδικοί υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο για τα θέματα της διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

 

"Μπορώ να πω", συνέχισε ο Έλληνας υπουργός, "η Αγγλία και η Ελλάδα είναι σήμερα οι μόνες χώρες παγκοσμίως που αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες στα θέματα της διαφάνειας του κράτους".

 

Ο κ. Ραγκούσης θα επισκεφθεί αύριο το "Γουϊλτον Παρκ" για να συζητήσει τα θέματα σχετικά με την οργάνωση του συμποσίου το Μάρτιο στην Αθήνα.


protoselida

World Business

Η Rosneft διέκοψε τις εργασίες της σε μια από τις μονάδες στο ιρακινό Κουρδιστάν

Η Rosneft διέκοψε τις εργασίες της σε μια…

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft αποφάσισε να περιορίσει για λόγους ασφαλείας του προσωπικού της, τις...

Media

ΕΣΗΕΑ: Ζητά συνάντηση για την “αξιολόγηση δημοσιογράφων”

ΕΣΗΕΑ: Ζητά συνάντηση για την “αξιολόγηση δημοσιογράφων”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζήτησε άμεση συνάντηση από τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο,...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

ΕΟΤ Κάτω Χωρών: Fam Trip σε Αττική και Πελοπόννησο

ΕΟΤ Κάτω Χωρών: Fam Trip σε Αττική και…

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.