Μειωμένο εισιτήριο για ανέργους Προτεινόμενο

Την επέκταση της δυνατότητας παροχής μειωμένου μέχρι και 50%, εισιτηρίου σε μία μεγάλη ομάδα ανέργων, προανήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών, Σπ. Βούγιας διευκρινίζοντας πως η απόφαση θα ληφθεί σε συνεννόηση με την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη.

 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αθ. Παφίλη για τις αστικές συγκοινωνίες ο αρμόδιος υφυπουργός ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι η σημερινή συνάντηση με τους εργαζόμενους φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει βάση συμφωνίας για νέες συλλογικές συμβάσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε θετική εξέλιξη στο διάλογο και πιστεύω ότι θα πείσουμε εργαζόμενους για τις καλές μας προθέσεις».

 

Ο ερωτών βουλευτής ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες ανοίγει ο δρόμος της ιδιωτικοποίησής τους, χαρακτήρισε απαράδεκτη την αύξηση των εισιτηρίων, είπε πως περικόπτονται γραμμές και δρομολόγια σε βάρος του κοινού και των εργαζόμενων και ζήτησε να παύσει κάθε σκέψη για απολύσεις και μετατάξεις αλλά και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

 

Απαντώντας, ο κ. Βούγιας απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών ενώ χαρακτήρισε «δύσκολη» αλλά «υποχρεωτική» την απόφαση για αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, είπε ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργαζομένων και δημιουργούνται προοπτικές για νέες θέσεις εργασίας, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπερβαίνει το 10% το ποσοστό των μετατάξεων και κατέληξε τονίζοντας πως το νομοσχέδιο σηματοδοτεί το τέλος του δανεισμού για τις αστικές συγκοινωνίες.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.