Κόσμος

Μαίνονται οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Τασμανία

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι αγνοούνται μετά τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που μαίνονται από την Παρασκευή στο νησί της Τασμανίας στη νότια Αυστραλία.

 

Έως τώρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί θάνατοι ή τραυματισμοί από τις πυρκαγιές εξαιτίας των οποίων έχουν παγιδευθεί χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες, νότια του Χόμπαρτ, την πρωτεύουσα της πολιτείας της Τασμανίας. Η αστυνομία ανέφερε ότι έχει ερευνήσει 245 ακίνητα σε ψαροχώρι, που επλήγη περισσότερο, χωρίς να εντοπίσει νεκρούς οι τραυματίες.

 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αιτία για τις φωτιές που έφτασαν έως την ίσαλο γραμμή και έχουν κάψει 30.000 εκτάρια δασικής γης, είναι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες (σε επίπεδα ρεκόρ για την περιοχή).

 

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη ότι οι πυρκαγιές είναι έργο εμπρηστών. «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη σε αυτό το στάδιο ότι οι πυρκαγιές στην Τασμανία άρχισαν εκ προθέσεως» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

 

Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, περιόδευσε στις πυρόπληκτες περιοχές της Τασμανίας και υποσχέθηκε βοήθεια έκτακτης ανάγκης για τους πληγέντες. Παράλληλα ζήτησε από όλους τους Αυστραλούς να είναι σε εγρήγορση καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι ακόμα υψηλότερες τις επόμενες ημέρες.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή