Ειδήσεις - Ελλάδα

Mετρό Θεσσαλονίκης:Τα αρχαιολογικά ευρήματα θα προστατευθούν

Τα αρχαιολογικά ευρήματα θα προστατευθούν διαβεβαιώνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων για το έργο του Μετρό της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως η πόλη δεν αντέχει άλλες διαμάχες, πολύ περισσότερο όταν αυτές επισύρουν το σοβαρό ενδεχόμενο να εκτροχιαστεί ανεπανόρθωτα το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στην ιστορία της.

 

Στη δήλωσή του ο κ. Στράτος Σιμόπουλος επικαλείται δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του «Αγγελιοφόρου της Κυριακής», στην οποία οι πολίτες τοτυ δήμου Θεσσαλονίκης ζητούν να γίνει το Μετρό πάση θυσία, ακόμα κι αν χρειαστεί να μετακινηθούν αρχαιότητες, ενώ όπως εκτιμά, τα ποσοστά θα ήταν συντριπτικά αν η δημοσκόπηση αφορούσε σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

 

«Θα ήταν ευχής έργο όλα τα ευρήματα στο σταθμό "Βενιζέλου" να παραμείνουν ακριβώς στο χώρο και τη θέση που ανακαλύφθηκαν. Όμως δυστυχώς, δεν υπάρχει βιώσιμη ασφαλής τεχνική λύση για κάτι τέτοιο», σημειώνει ο γ.γ.. Παρόλα αυτά, διαβεβαιώνει ότι σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του ΚΑΣ, θα υπάρξει μέριμνα, ώστε τα αρχαιολογικά ευρήματα όχι μόνο να προστατευτούν, αλλά και να αναδειχθούν.

 

Διευκρινίζει επίσης, ότι για λίγες εβδομάδες ακόμα, η πόρτα του διαλόγου θα παραμείνει ανοικτή, αναμένοντας, από όσους θεσμικούς φορείς έχουν διαφορετικές απόψεις, να καταθέσουν τεκμηριωμένες τεχνικά λύσεις.

 

Κλείνοντας ο κ. Σιμόπουλος επισημάινει ότι ο σεβασμός του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.» στην πολιτιστική μας κληρονομιά είναι αδιαμφισβήτητος και έχει αποδειχθεί εμπράκτως.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή