Ελληνική ιθαγένεια στον Γιούνκερ ζητάει ο Σιούφας

Σημαντικό γεγονός χαρακτηρίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας την επικείμενη επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και πρώην Προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

 

Όπως σημειώνει ο κ. Σιούφας, ο κ. Γιούνκερ από τη θέση του Προέδρου του Eurogroup χειρίστηκε την Ευρωπαϊκή κρίση χρέους και το ελληνικό ζήτημα, με σύνεση και υπευθυνότητα, ενώ «τιμώντας το αξίωμά του, αναδείχθηκε σε κορυφαίο σύγχρονο ευρωπαϊστή» και «σε δύσκολες στιγμές για την χώρα μας δεν έπαψε να επαναλαμβάνει ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη».

 

Μάλιστα, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, αντιδιαστέλλει τη στάση του κ. Γιούνκερ, με αυτή άλλων, αντιστόρητων, όπως λέει, ευρωπαίων πολιτικών: «Με την στάση και τις δημόσιες δηλώσεις του, αποτέλεσε ένα σταθερό ανάχωμα απέναντι σε όλους εκείνους τους ανιστόρητους ευρωπαίους πολιτικούς, που εκτόξευαν απειλές για την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη».

 

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, ο κ. Σιούφας επαναφέρει την πρότασή του να τιμηθεί ο κ. Γιούνκερ με το χρυσό μετάλλιο της Βουλής, να του δοθεί τιμητικά από την κυβέρνηση η ελληνική ιθαγένεια, και να του δοθεί η δυνατότητα να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Καταλήγοντας, εκφράζει την ελπίδα ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Βουλής να αξιολογήσουν θετικά τις προτάσεις αυτές.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.