Deal News Online

undefined

Ραντεβού αποφάσεων

Το θολό τοπίο που έχει διαμορφωθεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας τα τελευταία εικοσιτετράωρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το σημερινό «ραντεβού» των τριών κυβερνητικών εταίρων, το τρίτο κατά σειρά μέσα σε μία μόλις εβδομάδα.

 

Κατά τη σημερινή συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20:30, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις τόσο για το ανοιχτό ζήτημα της ΕΡΤ, όσο και για το θέμα της συνολικής λειτουργίας της κυβέρνησης.

 

Θα προηγηθούν συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει στη Βιέννη για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θα επιστρέψει στις 19:15.

 

Μετά το πέρας της χθεσινής συνάντησης φαίνεται ότι το κλίμα έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς, έγιναν βήματα συμβιβασμού από όλες τις πλευρές. Ως εκ τούτου, η κλιμάκωση της κυβερνητικής κρίσης αποφεύγεται και το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες απομακρύνεται.

 

Βενιζέλος: Η πλειονότητα των πολιτών θέλει σταθερότητα

 

Η πλειοψηφία των πολιτών θέλει σταθερότητα και όχι εκλογές, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ανακοινώνοντας τη νέα συνάντηση επισήμανε πως «η συζήτηση θα ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση αύριο».

 

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την άμεση συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ, ενώ, αφού είπε πως «κρίνονται πολλά πράγματα ταυτοχρόνως», διαβεβαίωσε πως η στάση του ΠΑΣΟΚ διαπνέεται από πολύ ισχυρό αίσθημα εθνικής, θεσμικής και κοινωνικής ευθύνης.

 

«Ό,τι έχω πει δημόσια, αυτά λέω και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους άλλους δυο πολιτικούς αρχηγούς», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

 

Πρέπει, υπογράμμισε, να αντιμετωπίσουμε ζητήματα σεβασμού της δικαιοσύνης και συμπλήρωσε πως οι συζητήσεις αφορούν στην επαναθεμελίωση με δίκαιο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο της ύπαρξης της κυβέρνησης.

 

Η πλειοψηφία των πολιτών θέλει σταθερότητα, θέλει να έχει μια κυβέρνηση και όχι εκλογές, τόνισε ο κ. Βενιζέλος εξηγώντας πως δεν αναφέρεται απλώς σε μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης αλλά σε μια κυβέρνηση γνήσια τρικομματικής συνεργασίας που αφουγκράζεται τις αγωνίες και τις προτεραιότητες της κοινωνίας, της αγοράς, των εργαζομένων, των ανέργων, των επιχειρήσεων.

 

Τέλος ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε πως στις 17:30, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ιπποκράτους, που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη σύσκεψη δεν υπήρξε συμφωνία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πάντως πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, «γι' αυτό βρισκόμαστε πιο κοντά στην εξεύρεση λύσης παρά στη ρήξη ωστόσο πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα».

 

Η νέα σύσκεψη στο Μαξίμου δεν συνδέεται με τη συνεδρίαση του ΣτΕ που πραγματοποιείται το απόγευμα, καθώς «τα ζητήματα είναι πολιτικά», αναφέρουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ με τον οποίο βρίσκονται σε «κοινή γραμμή», ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο εξέφρασε με «απόλυτο και σαφή τρόπο» τη θέση του ως προς τα ζητήματα που συζητήθηκαν στη σημερινή σύσκεψη.

 

Κουβέλης: Καταβάλλω κάθε προσπάθεια

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης σημείωσε πως καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να υπάρξει λύση και να επαναλειτουργήσει με όλες τις συχνότητές της η ΕΡΤ και με κανονικό πρόγραμμα.

 

Όπως είπε, το θέμα της ΕΡΤ δεν ήταν το μόνο που τέθηκε στη σύσκεψη, αλλά επί τάπητος τέθηκαν «και τα ζητηματα της λειτουργίας της τρικομματικής κυβερνησης».

 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως «αυτή η κυβέρνηση, η οποία στηρίζεται από τρία κόμματα, πρέπει να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο, την κοινή θέση και την κοινή απόφαση και των τριών κομμάτων» και στο σημείο αυτό ανακοίνωσε πως η συζήτηση θα συνεχιστεί και την Πέμπτη.

 

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε πως είναι αναγκαίο και διεκδικεί να υπάρξει επικαιροποίηση μεταξύ των τριών κομμάτων όχι μόνο για την εθνική ραδιοτηλεόραση αλλά για το σύνολο των ζητημάτων που προσδιορίζουν την πολιτική που πρέπει να ασκηθεί για τη χώρα, για την κοινωνία.

 

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε τη συνεδρίαση «επίπονη διαδικασία» αλλά «και με επιμονή από εμάς για να εξασφαλιστούν όλα εκεινα που ανέφερα».

 

Στις δηλώσεις του υπογράμμισε πως «προέχει το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας» και συμπλήρωσε πως «η ΔΗΜΑΡ με υπευθυνότητα είναι διαρκώς παρούσα και θέλησή μας είναι να βγούμε στο δρόμο που οδηγεί τη χώρα έξω από τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί από την οικονομική κρίση».

 

Ανακοίνωσε επίσης πως την Πέμπτη, πριν τη νέα σύσκεψη, θα συγκληθεί και θα συνεδριάσει η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ σε κοινή συνεδρίαση με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

 

Κεδίκογλου: Σύνθετη και πολύωρη συζήτηση

 

Υπήρξε μια σύνθετη και πολύωρη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

 

Όπως είπε, «ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πώς θα λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, με σεβασμό στις αποφάσεις του ΣΤΕ».

 

Σημείωσε επίσης ότι συζητήθηκαν και άλλα θέματα τα οποία είχε θέσει από προχθές ο Πρωθυπουργός.

 

Ανακοίνωσε ακόμη ότι ο κ. Σαμαράς αναχωρεί την Πέμπτη για τη Βιέννη για τη σύνοδο του ΕΛΚ και θα επιστρέψει στις 19:15 στην Αθήνα.


protoselida

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Αθλητικά

Nova: Κάθε σκέψη αναδιάρθρωσης σημαίνει «πανδημία» στο ποδόσφαιρο

Nova: Κάθε σκέψη αναδιάρθρωσης σημαίνει «πανδημία» στο ποδόσφαιρο

Στελέχη της Nova σχολιάζοντας νεότερες απόψεις και προτάσεις διαφόρων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναφορικά με...

Αυτοκίνητο

Mazda ΜΧ-5: Το θρυλικό roadster ανανεώθηκε

Mazda ΜΧ-5: Το θρυλικό roadster ανανεώθηκε

Το Mazda MX-5, το εικονικό roadster που προκαλεί αισθήματα ευχαρίστησης σε αυτούς που το οδηγούν και που το βλέπουν,...

Τεχνολογία

 Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Η πανδημία/κρίση φαίνεται ότι αλλάζει τις online αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών, σύμφωνα με έρευνα που...

Περιβάλλον

ΠΕΣΥΔΑΠ: Δράση καθαρισμού – εξωραϊσμού του ΣΕΦ

ΠΕΣΥΔΑΠ: Δράση καθαρισμού – εξωραϊσμού του ΣΕΦ

Οι διοικήσεις του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.