Καταργείται το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου «Πύργος–Τσακώνα»

Πολύ πιθανή θεωρείται πλέον η κατάργηση του τμήματος «Πύργος–Τσακώνα», του αυτοκινητόδρομου που περιμένει με μεγάλη αγωνία εδώ και δεκαετίες ολόκληρη η Δυτική Πελοπόννησος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα με το οικοσύστημα του Καϊάφα είναι καταλύτης στις εξελίξεις, ενώ άλλες πηγές μιλούν για κατάργηση του τμήματος, με σκοπό την αντικατάστασή του από ένα νέο τμήμα που θα ενώνει τον Πύργο με την Αρχαία Ολυμπία και τη Βυτίνα.

 

Όπως αναφέρει το iliatora.gr, η μόνη εργασία που γίνεται στις περιοχές κάτω από τον Πύργο είναι η νέα γέφυρα στον Αλφειό. Η μεγάλη χρονοτριβή σε σχέση με την περίπτωση του Καϊάφα έχει σαν αποτέλεσμα στο τμήμα Πύργος - Τσακώνα να μην έχουν αποδοθεί καθόλου ελεύθεροι χώροι για την κατασκευή έστω και τμημάτων εκτός του οικοσυστήματος. Γενικά, πρόκειται για το μόνο κομμάτι της Ολυμπίας Οδού που σχεδόν δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε, από πλευράς έργων.

 

Επίσης, δεν είναι μόνο το οικοσύστημα που οδηγεί σε εγκατάλειψη του συγκεκριμένου τμήματος «Πύργος–Τσακώνα». Οι παραχωρησιούχοι που κατασκευάζουν και θα εκμεταλλευτούν τον αυτοκινητόδρομο έχουν αρνητικές ενδείξεις για την κίνηση αυτοκινήτων στον συγκεκριμένο δρόμο, γεγονός που σημαίνει ότι τα έργα που θα γίνουν δύσκολα θα αποσβεστούν.

 

Ως εναλλακτική χάραξη φαίνεται να προβάλει πλέον η προέκταση της Ολυμπίας Οδού από Πύργο προς Αρχαία Ολυμπία, όπου, είτε θα καταλήξει εκεί, είτε θα συνεχιστεί προς Τρίπολη, με το δεύτερο σενάριο πιο ασθενές.


protoselida

Media

Πέτσας: Πως θα ανοίξει ο δρόμος για τις επενδύσεις στα ΜΜΕ

Πέτσας: Πως θα ανοίξει ο δρόμος για τις…

Το πλέγμα των παρεμβάσεων που η κυβέρνηση θεωρεί ότι «θα διευκολύνει τις επενδύσεις στον κλάδο...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Tesla: Ρεκόρ παράδοσης με 97.000 αυτοκίνητα

Tesla: Ρεκόρ παράδοσης με 97.000 αυτοκίνητα

Ρεκόρ παραγωγής και παραδόσεων αυτοκινήτων σημείωσε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla το τρίτο τρίμηνο, αν και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.