Deal News Online

Τα «κλειδιά» για έξοδο από το Μνημόνιο παρουσιάζει ο Στουρνάρας

Τον οδικό χάρτη για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο σκιαγραφεί ο υπουργός Οικονομικών, σε
συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ημερησία».

 

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Στουρνάρας «κλειδιά» για την αλλαγή σελίδας είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, η επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, η ενίσχυση των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις και η μείωση των επιτοκίων.

 

 

«Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι κάτι που το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας. Ο δικός μας ρόλος σε αυτή τη φάση είναι να υλοποιήσουμε τις θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να μη διακινδυνεύσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

 

 

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο περί δυσπιστίας των Ευρωπαίων εταίρων μετά και το πρόσφατο Eurogroup, τα χαρακτήρισε «αναμενόμενα ύστερα από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και την αστάθεια στο πολιτικό σκηνικό», ωστόσο υποστήριξε πως δεν υπάρχει δυσπιστία όσον αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά υπάρχει «φόβος επικράτησης των δυνάμεων που αντιτάσσονται στις μεταρρυθμίσεις και την εξυγίανση της οικονομίας». 

 

 

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του περί δυσπιστίας, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως «η ελληνική κοινωνία κατανοεί την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων» προκειμένου να διορθωθούν τα προβλήματα που κατά τον κ. Στουρνάρα οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση, ενώ μάλιστα υπογράμμισε πως «εάν δεν είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε από την Ε.Ε. Να μας θεωρεί αξιόπιστους».

 

 

Ένα ακόμα σημείο, στο οποίο στέκεται ο υπουργός είναι η τήρηση των συμφωνηθέντων, τονίζοντας πως «Αν τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα οι εταίροι θα κάνουν το...χρέος τους για το ελληνικό χρέος», ενώ δεν αποκλείει την υποστήριξη του ΤΑΙΠΕΔ από ξένους τεχνοκράτες. Θέτει μάλιστα ως βάση την ανατροπή της εικόνας στο φορολογικό πεδίο, θεωρώντας ως αναστρέψιμη την κατάσταση με την ανάλογη διαχείριση.

 

 

Σε ό, τι αφορά το πεδίο των αποκρατικoποιήσεων και την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί, ο κύριος Στουρνάρας σημείωσε πως «έχουν γίνει άλματα» στο συγκεκριμένο τομέα.

 

 

Ο υπουργός υπογράμμισε επίσης τις θετικές εξελίξεις στην ΔΕΣΦΑ. Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης κατά τον υπουργό Οικονομικών είναι η Ελλάδα «να κεντρίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών ως αξιόπιστη χώρα με οικονομικό όραμα, στην οποία θα αξίζει να τοποθετήσουν στα κεφάλαια τους».

 

 

Μιλώντας για τη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων χρεών στο Δημόσιο, υποστήριξε ότι θα έρθουν διορθώσεις με στόχο τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η οποία θα οδηγήσει σε δικαιότερη κατανομή των βαρών. Παρουσίασε έτσι το βήμα που πρέπει να γίνει, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης των εσόδων από τη φορολογία, γεγονός, το οποίο θα διευκολύνει ταυτόχρονα και την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων χρεών.


World Business

Αυξημένες οι πωλήσεις της General Mills

Αυξημένες οι πωλήσεις της General Mills

Καλύτερες πωλήσεις του αναμενόμενου σημείωσε η General Mills το α΄τρίμηνο, καθώς η ισχυρή ανάπτυξη στις...

Media

Δυναμική παρουσία ΕΚΟΜΕ στην 85η ΔΕΘ

Δυναμική παρουσία ΕΚΟΜΕ στην 85η ΔΕΘ

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας- ΕΚΟΜΕ, φορέας εποπτευόμενος από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης,...

Secret Money

H προοπτική για  το brain gain από  την «άφιξη» Pfizer και άλλων κολοσσών

H προοπτική για το brain gain από…

Eλπίδα για επιστροφή ενός μέρους των Eλλήνων επιστημόνων που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό στα...

Υγεία & Διατροφή

Θα τρώγατε μια «εμβολιαστική σαλάτα»;

Θα τρώγατε μια «εμβολιαστική σαλάτα»;

Τα ενέσιμα εμβόλια ενδεχομένως να μπουν σύντομα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, καθώς οι ερευνητές του...

Τουρισμός

3D ψηφιακές περιηγήσεις σε Αχίλλειο Μουσείο - Σπήλαια Διρού

3D ψηφιακές περιηγήσεις σε Αχίλλειο Μουσείο - Σπήλαια…

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία και ακολουθώντας τις σύγχρονες διεθνείς πρακτικές προβολής...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.