Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτροφείο διαφθοράς το ΤΑΙΠΕΔ

Ως εκτροφείο διαφθοράς και διαπλοκής και ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το ΤΑΙΠΕΔ, με αφορμή την υπόθεση παραίτησης του Στέλιου Σταυρίδη.

 

«Πρόκειται για ένα εργαλείο της τρόικας, εκτροφείο διαφθοράς και διαπλοκής, που επιχειρεί το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που έχει να δει η Ευρώπη από την εποχή της Ανατολικής Γερμανίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

«Η υπόθεση Σταυρίδη δεν αποτελεί παρά την πρώτη, καθαρή ομολογία της βρόμικης σχέσης μεταξύ της μνημονιακής κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντων. Είναι ξεκάθαρο ότι οι ευθύνες αυτών που διόρισαν τον κ. Σταυρίδη είναι τεράστιες και δεν σβήνονται από την παραίτησή του.

 

» Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε επανειλημμένα στη Βουλή τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ επισήμανε τις κατάφωρα αντισυνταγματικές διαδικασίες λειτουργίας του, καθώς και την πλήρη απουσία κοινοβουλευτικού και κοινωνικού ελέγχου, η κυβέρνηση μας κατηγορούσε ως ψεύτες και λαϊκιστές. Τελικά, οι σοβαροί 'μεταρρυθμιστές' είναι εκείνοι που ταξιδεύουν με τα αεροπλάνα των επιχειρηματιών, αφού πρώτα έχουν υπογράψει το ξεπούλημα της πιο κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης έναντι πινακίου φακής» σημειώνει η Κουμουνδούρου.

 

Στην ίδια ανακοίνωση καλεί την κυβέρνηση να μην αποτελέσει η υπόθεση Σταυρίδη δικαιολογία για πιο ασφυκτικό έλεγχο του Ταμείου από τους δανειστές, ενώ προειδοποιεί ότι όσοι έχουν προβεί σε πράξεις που επιβαρύνουν το δημόσιο θα λογοδοτήσουν αναδρομικά στη δικαιοσύνη, καθώς και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει καμία διαδικασία εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που στρέφεται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή