«Ξεπαγώνουν» οι fast track ενεργειακές επενδύσεις

Το «ξεπάγωμα» μέρους των μπλοκαρισμένων -εδώ και δύο χρόνια- στρατηγικών επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας, οι οποίες είχαν ενταχθεί στις διαδικασίες του fast track προβλέπει ρύθμιση που συζητείται αυτές τις μέρες στα αρμόδια τμήματα της Βουλής.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, με πρωτοβουλία βουλευτών και σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ, το Yπουργείο Ανάπτυξης και το Invest in Greece, ανοίγει ο δρόμος για την άμεση υλοποίηση ενός μέρους των εγκεκριμένων σχεδίων που αφορούν επενδύσεις από τα ελληνικών συμφερόντων εργοστάσια της Spes Solaris και της Silicio, τα οποία βρίσκονται στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών.

 

Τα εργοστάσια απασχολούν συνολικά 450 εργαζόμενους αλλά λόγω της κρίσης στην αγορά φωτοβολταϊκών υπολειτουργούν το τελευταίο διάστημα.

 

Πρόκειται για επενδύσεις που, λόγω του στρατηγικού τους χαρακτήρα, είχαν εξαιρεθεί από τον εθνικό στόχο για τις ΑΠΕ, όπως άλλωστε είχε συμβεί και με τα φωτοβολταϊκά στις στέγες.

 

Στην πλήρη ανάπτυξή τους οι συγκεκριμένες επενδύσεις ήταν της τάξης των 630 και 250 εκατ. ευρώ αντιστοίχως σε φωτοβολταϊκά έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και είχαν εγκριθεί το 2011 από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

 

Η ένταξή τους στις διαδικασίες fast track είχε κριθεί σκόπιμη με βάση τα πολλαπλά οφέλη που η υλοποίησή τους θα είχε ως αποτέλεσμα, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, οι θετικές επιδράσεις στο περιβάλλον και η τόνωση της εγχώριας βιομηχανίας.

 

Διευκρινίσεις ΥΠΕΚΑ


Η τροπολογία αναφορικά με τις ενεργειακές επενδύσεις που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς fast track θα εξετασθεί εφόσον κατατεθεί, διευκρίνιζαν σήμερα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιες πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

 

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η σχετική συζήτηση στη Βουλή δεν κατέληξε σε κείμενο συγκεκριμένης τροπολογίας, ενώ πρόσθεταν ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σχετική συμφωνία των υπουργείων ΠΕΚΑ, Ανάπτυξης και του Invest in Greece ως προς την σχετική ρύθμιση.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.