Ερώτηση Μπακογιάννη για «μυστικά κονδύλια» στο υπ. Εξωτερικών

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό «για υπερβολική αύξηση των απορρήτων κονδυλίων του ΥΠΕΞ», κατέθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

 

Σημειώνει ότι η κυβέρνηση με δικαιολογία τα ελλείμματα, προχωρεί σε σημαντικές περικοπές στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και των λειτουργικών δαπανών από τις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε πολλές χώρες, ενώ την ίδια ώρα περικόπτει μισθούς και υπερφορολογεί τα επιδόματα των διπλωματών και άλλων κλάδων του υπουργείου Εξωτερικών.

 

Την ίδια όμως ώρα, αναφέρει η κ. Μπακογιάννη, το 2010, στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ για τις «απόρρητες δαπάνες» αναγράφονταν 18 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αυξήθηκε το 2011 στα 34 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εξωτερικών.

 

Η κ. Μπακογιάννη ερωτά τον πρωθυπουργό, «αν γνωρίζει και έχει εγκρίνει την υπερβολική αυτή αύξηση, ποιες ανάγκες υπαγόρευσαν την απόφαση και αν αληθεύει ότι τα χρήματα καταβλήθηκαν άμεσα».


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.