Ισχυροποίηση της θέσης του ΔΕΣΦΑ στη Μεσόγειο

Με την υποστήριξη των Snam, Enagás και Fluxys ο ΔΕΣΦΑ θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί πλήρως την στρατηγική του θέση στη Μεσόγειο, η οποία θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της χώρας.

 

Η κοινοπραξία θα προωθήσει επίσης καινοτόμες λύσεις στον τομέα του φυσικού αερίου στην Ελλάδα, θα ενθαρρύνει την εισαγωγή ανανεώσιμων αερίων όπως το βιομεθάνιο, με σκοπό τη δημιουργία ενός βιώσιμου ενεργειακού συστήματος και θα συμβάλλει δραστικά στη μείωση των εκπομπών της χώρας, τόσο των επιβλαβών ρύπων όσο και των αερίων του θερμοκηπίου. (Διαβάστε επίσης: Στη SENFLUGA Energy Infrastructure Holdings το 66% της ΔΕΣΦΑ)

 

Αυτό επισημαίνει η κοινοπραξία των τριών εταιρειών μετά την ολοκλήρωση σήμερα της εξαγοράς του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ. Στην κοινοπραξία υπενθυμίζεται μετέχουν οι Snam (60%), Enagás (20%) και Fluxys (20%), ενώ πωλητές ήταν το ΤΑΙΠΕΔ και τα Ελληνικά Πετρέλαια έναντι τιμήματος των 535 εκατ ευρώ. Η κοινοπραξία σημειώνει ακόμη ότι η Ελλάδα, αποτελεί ένα σημαντικό σταυροδρόμι για τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας και το άνοιγμα νέων δρόμων φυσικού αερίου που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη, και ως εκ τούτου υφίστανται δυνατότητες να αναδειχθεί σε ενεργειακό κόμβο στην Νοτιανατολική Ευρώπη.

 

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2018 με την ανάδειξη της κοινοπραξίας Senfluga Energy Infrastructure Holdings ως προτιμητέου επενδυτή. Ο ΔΕΣΦΑ λειτουργεί, αναπτύσσει και διαχειρίζεται, σύμφωνα με το ρυθμιστικό πλαίσιο, ένα δίκτυο υψηλής πίεσης περίπου 1.500 χιλιομέτρων μεταφοράς φυσικού αερίου καθώς και τον σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα.


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.