Deal News Online

undefined

Ασφαλής προορισμός και για επενδύσεις η Ελλάδα

Το επόμενο στοίχημα και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης


Μετά τον τουρισμό, η κυβέρνηση στοχεύει στην ανάδειξη της χώρας ως «απόλυτα ασφαλούς» και για τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης που ακολουθεί την αντίστοιχη υγειονομική. Πέραν του μεγάλου στοιχήματος για τον περιορισμό των απωλειών της τουριστικής βιομηχανίας, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του στρέφουν το ενδιαφέρον τους και στην ολική επαναφορά της Ελλάδας σε αναπτυξιακή τροχιά, αναλαμβάνοντας ήδη σειρά πρωτοβουλιών και προς αυτή την κατεύθυνση.

 

«∆εν είμαστε ασφαλής προορισμός μόνο για τουρίστες, αλλά και για επενδυτές. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε αυτή την ευκαιρία που μας παρουσιάζεται μέσα στην επερχόμενη ύφεση και την οποία κερδίσαμε με τους αγώνες και την πειθαρχία μας», είναι το μότο που επικρατεί στους κόλπους της πρωθυπουργικής αυλής.

 

Χαρακτηριστικές είναι οι διαδοχικές επαφές που είχε στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης, Aδωνις Γεωργιάδης, με Αμερικανούς υποψήφιους επενδυτές, αλλά και με τον πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ, ενώ  σε τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η ΟΝΝΕ∆, ο αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ, το οποίο, εκτός των άλλων, θα χρησιμοποιηθεί και ως μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την ετοιμότητα της χώρας να προσελκύσει διεθνή κεφάλαια.

 

Ιδιαίτερα στάθηκε και στο κομμάτι της Golden Visa, κάνοντας λόγο για νομοθετικές ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τις σχετικές διαδικασίες. ∆ρομολογούνται, ακόμα, περαιτέρω παρεμβάσεις της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και το Κέντρο Καινοτομίας στον χώρο του παλαιού εργοστασίου της ΧΡΩΠΕΙ, το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία, υπό την επίβλεψη του υφυπουργού Χρίστου ∆ήμα.

 

Το πλαίσιο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης αποτύπωσε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την συμμετοχή του στην παγκόσμια σύνοδο της διεθνούς συμβουλευτικής εταιρείας Boston Consulting Group (BCG), που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε πεντακόσια ηγετικά στελέχη της BCG, μίλησε για την πρόκληση που συνιστά για όλο τον κόσμο ο κορωνοϊός και η αντιμετώπισή του, καθώς και για τις επιπτώσεις που έχει στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ενωση και την παγκόσμια οικονομία. «Οσο καλύτερα τα πας στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, τόσο ταχύτερα θα έρθει και η ανάκαμψη της οικονομίας», σημείωσε χαρακτηριστικά, συνδέοντας την αντίδραση στην υγειονομική κρίση με τις δυνατότητες ανάκαμψης της οικονομίας.

 

Ο πρωθυπουργός στάθηκε, επίσης, στην ανάγκη επιτάχυνσης των επενδύσεων με έμφαση στην πράσινη οικονομία και διεμήνυσε ότι «το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα προχωρήσει σύμφωνα με τον σχεδιασμό», επισημαίνοντας ότι η πανδημία δεν πρέπει να αποτελέσει ανάχωμα, αλλά να επισπεύσει τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

 

Σχετικά με την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία της πολυμερούς συνεργασίας στο διεθνές πεδίο και στα οφέλη που μπορεί να έχει η Ε.Ε. από έναν καλύτερο συντονισμό σε τομείς κοινών συμφερόντων με σκοπό την ταχύτερη λήψη αποφάσεων. Βεβαίως, η αναφορά αυτή αγγίζει άμεσα και το θέμα των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει μαζί με άλλους οκτώ Ευρωπαίους ηγέτες για τη δρομολόγηση γενναίων παρεμβάσεων από τις Βρυξέλλες και την υπέρβαση των παραδοσιακών γραφειοκρατικών διαδικασιών στους κόλπους της Ένωσης.


World Business

ΗΠΑ: «Βουτιά»-ρεκόρ 31,4% της οικονομίας στο β΄ τρίμηνο

ΗΠΑ: «Βουτιά»-ρεκόρ 31,4% της οικονομίας στο β΄ τρίμηνο…

Κατά 31,4% συρρικνώθηκε η αμερικανική οικονομία στο β΄ τρίμηνο, στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 73...

Media

Γερμανικός Τύπος: Γιατί η Τουρκία υποχώρησε στη διαμάχη για τo φυσικό αέριο με την Ελλάδα

Γερμανικός Τύπος: Γιατί η Τουρκία υποχώρησε στη διαμάχη…

Στα ελληνοτουρκικά εστιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ, αναφερόμενα στην «υποχώρηση» της Τουρκίας, το ρόλο της...

Secret Money

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

«H σελίδα μας είναι υπό κατασκευή. Σύντομα κοντά σας». Aυτό το μήνυμα έβλεπαν όσοι προσπαθούν...

Υγεία & Διατροφή

CureVac: Ξεκίνησε η 3η φάση κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο κορωνοϊού

CureVac: Ξεκίνησε η 3η φάση κλινικών δοκιμών για…

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε κλινικές δοκιμές της φάσης II του πειραματικού...

Περιβάλλον

Ανατολική Θεσσαλονίκη: 8% αύξηση ανακύκλωσης το 8μηνο

Ανατολική Θεσσαλονίκη: 8% αύξηση ανακύκλωσης το 8μηνο

Σημαντική αύξηση, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά σημείωσαν οι δήμοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης (Θέρμης, Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη και...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.