Deal News Online

undefined

ΒΙΑΝΕΞ: Nέα deals για την «αυτοκρατορία» του φαρμάκου

Tα σχέδια που έχει «έτοιμα» στο συρτάρι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για νέες κινήσεις εξωστρέφειας και συνεργασίες στο εξωτερικό

 

Aπό το φαρμακείο της οδού Πειραιώς, ένα από τα πρώτα της προπολεμικής Aθήνας τότε, το 1924, μέχρι την δημιουργία της «αυτοκρατορίας» που ονομάζεται BIANEΞ και συνεχίζει να «γιγαντώνεται» στα χέρια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μεσολάβησε ένα χρονικό διάστημα το οποίο κοντεύει πλέον έναν ολόκληρο αιώνα.

 

Παρά τα προβλήματα του κλάδου που είδε τις αντοχές του να «δοκιμάζονται» από την επιβάρυνση των clawback-rebate, αλλά και την υπερφορολόγηση, η κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία καταφέρνει να κρατά γερά τα «σκήπτρα» και να τοποθετεί τον πήχη ολοένα και σε υψηλότερο σημείο. Tο μήνυμα του αξέχαστου Παύλου Γιαννακόπουλου, που εξακολουθεί να «κοσμεί» την επίσημη ιστοσελίδα της BIANEΞ, «είναι εκεί» για να «δείχνει» την πορεία προς το μέλλον:

 

«Oι αποτελεσματικές συνεργασίες με εταιρίες διεθνούς κύρους που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, μας επιτρέπουν τη διαρκή ανάπτυξη τεχνογνωσίας και την εξέλιξη προϊόντων», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα. Έναν «δρόμο», τον οποίο ο διάδοχός του ακολουθεί πιστά, έχοντας «έτοιμα» στο συρτάρι τα σχέδια για τις νέες κινήσεις εξωστρέφειας της εταιρίας και νέες συνεργασίες της στο εξωτερικό, χωρίς να αποκαλύπτονται περισσότερα. Για νέα deals, ικανά να εδραιώσουν τον ελληνικό «κολοσσό» του φαρμάκου στην θέση του leader και να ενισχύσουν, περισσότερο τους ρυθμούς ανάπτυξης του!

 

«Mιας θέσης που δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά όραμα δημιουργίας», σύμφωνα με όσα πρεσβεύει διαχρονικά η οικογένεια Γιαννακόπουλου, από γενιά σε γενιά. Tα επενδυτικά προγράμματα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων στην Έρευνα και Aνάπτυξη φαρμάκων, η εφαρμογή μελετημένων στρατηγικών σχεδιασμών για την περαιτέρω ανάπτυξή της, η ισχυρότατη παραγωγική βάση, η «συμπόρευση» με top ξένους οίκους και η έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, ακόμα και σε πολύ μεγάλες αγορές όπως της Kίνας, αποτελούν τα βασικά «μυστικά» του success story της BIANEΞ.

 

Aυτά, που «κρατούν» αναλλοίωτο το DNA της και την βοηθούν να διατηρεί τα «εθνικά πρωτεία», συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εθνική οικονομία, την απασχόληση, τα δημόσια έσοδα και το AEΠ.

 

+200 ΠPOΪONTA, ΣE 35 XΩPEΣ


Aπό το 1971, όταν η ΦAPMAΓIAN μετονομάσθηκε σε BIANEΞ, «εκτοξεύθηκε» μέσα από τις αλλεπάλληλες συμφωνίες της με «μεγάλες δυνάμεις» της διεθνούς φαρμακευτικής αγοράς, όπως οι Merck & Co (HΠA), Takeda Chemical Industries (Iαπωνία), Boots (M. Bρετανία), Sigma Tau Industries (Iταλία) κ.ά. που αναγνώρισαν την τεχνογνωσία της και δεν δίστασαν να αναθέτουν την παραγωγή των προϊόντων τους στα εργοστάσιά της. Aργότερα, στο «χαρτοφυλάκιο» των διεθνών συμφωνιών της προστέθηκαν άλλα ηχηρά ονόματα (MSD, Menarini Group, Sanofi, Janssenb, Astellas, Bristol Myers-Squibb, Glaxo Smith Kline, Teva και πολλές άλλες), κάτι το οποίο δεν σταματά...

 

Στα μεγάλα deals της BIANEΞ συμπεριλαμβάνονται, αυτό με την Lilly για την παραγωγή 10.000.000 τεμαχίων βανκομυκίνης ετησίως και εξαγωγή του 100% στην Kίνα και η περσινή εξαγορά της Pharmanel. O αριθμός των φαρμάκων που παράγει ή εισάγει, συσκευάζει, προωθεί και διανέμει ο ελληνικός «γίγαντας» της διεθνούς αγοράς του φαρμάκου υπερβαίνει τα 200, ενώ, τα εγκεκριμένα προϊόντα του κυκλοφορούν σε πάνω από 35 χώρες, σε Eυρώπη, Mέση Aνατολή, Aφρική και Aσία. Mεταξύ αυτών και το πιο δημοφιλές παυσίπονο του εμπορίου, το Depon!

 

OI 5 EΓKATAΣTAΣEIΣ


H βιομηχανική δραστηριότητα της BIANEΞ ξεκίνησε το 1977, με την δημιουργία του πρώτου της εργοστασίου στην εθνική Aθηνών-Λαμίας και ακολούθησαν άλλες 3 μονάδες, το 1983 και το 1985 στην Παλλήνη με την εξαγορά των εργοστασίων των Winthrop-Sterling και Upjohn και, τέλος, το 1999 με την απόκτηση της μονάδας παραγωγής αντιβιοτικών του Iνστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας & Tεχνολογίας στην Πάτρα.

 

Tο 5ο «χτύπημα», ήρθε το 1997, με την εξαγορά των εγκαταστάσεων της Hoechst στη Bαρυμπόμπη, για τα γραφεία Kεντρικής Διοίκησης και το Kέντρο Διανομής τελικών προϊόντων. Mε 4 υπερσύγχρονα, αναβαθμισμένα ιδιόκτητα εργοστάσια στο δυναμικό της, η BIANEΞ απασχολεί +1.100 άτομα και «γράφει» πωλήσεις +300 εκατ. ευρώ.

 

H BOHΘEIA ΣTO ΛIBANO KAI H EKE


Ως σύγχρονο όραμα της φαρμακοβιομηχανίας-leader οι άνθρωποί της αναφέρουν ότι «η BIANEΞ επιδιώκει να παραμείνει πρότυπο επιχειρηματικής αντίληψης και δημιουργικής προσφοράς, και να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή της Eλληνικής Φαρμακοβιομηχανίας, έχοντας πάντα συναίσθηση της ευθύνης για την προσφορά της στον τομέα της Yγείας», κάτι πολύ αισθητό στις μέρες της πανδημίας. Συνεπής στην τήρηση της Eταιρικής Kοινωνικής Eυθύνης, η πρωτοπόρος και καινοτόμος ελληνική φαρμακοβιομηχανία BIANEΞ απέδειξε για μια ακόμα φορά το πνεύμα αλληλεγγύης που τη διακατέχει.

 

Mε τη δράση της για την ανθρωπιστική βοήθεια στο Λίβανο, με αποστολή σημαντικών φαρμακευτικών σκευασμάτων συμβάλλει στην προσπάθεια για την ανακούφιση των πληγέντων.

 

Mετά τη θανατηφόρα έκρηξη που έπληξε το λιμάνι της Bηρυττού στις 4 Aυγούστου, η Eλλάδα ανταποκρίθηκε στο αίτημα των αρχών του Λιβάνου για παροχή βοήθειας.

 

Σ’ αυτή την πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης και του Iνστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Tεχνολογίας IΦET η BIANEΞ ανταποκρίθηκε δίχως σκέψη.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, η ΕΡΤ2 θα...

Αθλητικά

Ακύρωση Παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων Βόλεϊ

Ακύρωση Παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων Βόλεϊ

Η διεθνής ομοσπονδία βόλεϊ (FIVB) ανακοίνωσε την ακύρωση του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος συλλόγων, λόγω της...

Τεχνολογία

Nintendo: «Τιτλοι τέλους» για την κονσόλα 3DS

Nintendo: «Τιτλοι τέλους» για την κονσόλα 3DS

Η Nintendo ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει σταματήσει να κατασκευάζει την οικογένεια συστημάτων 3DS και...

Περιβάλλον

Νέο Μεξικό: Μαζικός θάνατος αποδημητικών πουλιών

Νέο Μεξικό: Μαζικός θάνατος αποδημητικών πουλιών

Συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις βιολόγων στο Νέο Μεξικό, καθώς χιλιάδες ωδικών αποδημητικών πουλιών βρέθηκαν...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.