Νέα ισχυρή αύξηση του δείκτη παραγωγής στις κατασκευές το β’ τρίμηνο

Νέα ισχυρή αύξηση παρουσίασε ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές κατά το β’ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα προσωρινά και διορθωμένα ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Ειδικότερα, ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές του β΄ τριμήνου 2023 παρουσίασε αύξηση 11,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β΄ τριμήνου 2022, έναντι αύξησης 25,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2022 με το 2021.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριμήνου 2023, ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές του β΄ τριμήνου 2023 παρουσίασε αύξηση 30,5%, έναντι αύξησης 45,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του β΄ τριμήνου 2022 με το α΄ τρίμηνο 2022.

Ο εποχικά διορθωμένος Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές του β΄ τριμήνου 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριμήνου 2023, παρουσίασε αύξηση 2,5%.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ