Τριπλό deal για τον ασφαλιστικό κλάδο

Η Ευρώπη Ηoldings ανακοίνωσε την εξαγορά της NAK Ιnsurance Brokers A.E. και της αμυνα - Mεσίτες ασφαλίσεων ΙΚΕ - Στη mega brokers η αθηναϊκοί ασφαλιστικοί πράκτορες ΜΙΚΕ

Τρία μεγάλα deals επιφύλασσε η εβδομάδα αυτή στον ασφαλιστικό κλάδο. Η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS ανακοίνωσε την εξαγορά της ΝΑΚ Insurance Brokers A.E., μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες μεσιτείας ασφαλίσεων στην Ελλάδα, ενισχύοντας δυναμικά την παρουσία της στην αγορά. Συμπληρώνοντας φέτος 90 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, η ΝΑΚ Insurance Brokers A.E. αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρία μεσιτών ασφαλίσεων στους επιχειρηματικούς κινδύνους και ταυτόχρονα συνώνυμο της καινοτομίας. Με ηγετική θέση στους κλάδους της ασφάλισης πιστώσεων και εγγυήσεων και με γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η ΝΑΚ Insurance Brokers A.E. επιβεβαιώνει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ελληνική αγορά.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας εταιρικού μετασχηματισμού, η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS ανακοίνωσε, επίσης, την ολοκλήρωση της εξαγοράς ποσοστού 40% της ΑΜΥΝΑ – Μεσίτες Ασφαλίσεων ΙΚΕ, καθώς και την κατ’ εφαρμογή των άρθρων 99-101 του Ν. 4548/2018 παροχή ειδικής άδειας από το διοικητικό της συμβούλιο για τη σύναψη σύμβασης της εταιρίας με συνδεδεμένο μέρος για την εξαγορά του υπολοίπου 60%. Σε συνδυασμό με τις εξαγορές της Ευρώπη Ασφαλιστικής το προηγούμενο διάστημα και της ΝΑΚ Insurance Brokers A.E., η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS καθίσταται πλέον ένας ισχυρός ασφαλιστικός πόλος, με ιδιαίτερα θετικές προοπτικές ανάπτυξης, που φέρνει νέα δεδομένα στον κλάδο των ασφαλίσεων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Intracom Holdings, κ. Σωκράτης Κόκκαλης

Στο νέο σχήμα η Ευρώπη Ασφαλιστική και η ΝΑΚ Insurance Brokers A.E. θα συνεχίσουν να λειτουργούν απολύτως αυτόνομα, απολαμβάνοντας την υποστήριξη και τις ευκαιρίες που θα τους παρέχει η εισηγμένη ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS, μέλος του κορυφαίου Ομίλου Intracom. Οσον αφορά την ΑΜΥΝΑ – Μεσίτες Ασφαλίσεων ΙΚΕ στόχος είναι εντός του 2025 η ενσωμάτωσή της μέσω συγχώνευσης διά απορρόφησης από τη ΝΑΚ Insurance Brokers A.E.

Λίγο νωρίτερα η MEGA Brokers προχώρησε στην εξαγορά της Αθηναϊκοί Ασφαλιστικοί Πράκτορες ΜΙΚΕ, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της στην ελληνική ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Η εξαγορά αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης και ενοποίησης της αγοράς που υλοποιεί η MEGA Brokers, επενδύοντας σε εταιρίες με ισχυρή φήμη, θεσμική τεχνογνωσία και υψηλό ανθρώπινο κεφάλαιο, με τον Αναστάσιο Χατζηθεοδοσίου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Η εταιρία Αθηναϊκοί Ασφαλιστικοί Πράκτορες ΜΙΚΕ θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, ενσωματώνοντας παράλληλα τις καινοτομίες, τις υποδομές και τις δυνατότητες που προσφέρει ο όμιλος της MEGA Brokers. Οι συνεργάτες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τους ίδιους ανθρώπους και στην καθημερινότητά τους δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ (16 ΜΑΙΟΥ 2025)

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ