Ανεβάζει ταχύτητες συνεχώς η εγχώρια γαλακτοβιομηχανία, έπειτα από τις «δύσκολες μέρες» που δοκίμασαν τις κερδοφορίες τους (λόγω του υψηλού κόστους σε ενέργεια, πρώτες ύλες κ.λπ.).
Δεν λείπουν, μάλιστα, και κινήσεις που επιβεβαιώνουν το θετικό κλίμα.
Ενα παράδειγμα: η Νο 1 εταιρία του κλάδου στη βόρεια Ελλάδα, η ΜΕΒΓΑΛ, εγκαινίασε αυτή την εβδομάδα ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το ΜΕΒΓΑΛ Academilk, που απευθύνεται σε κτηνοτρόφους αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος, με μία ενημερωτική ημερίδα αγελαδοτροφίας
Το ΜΕΒΓΑΛ Academilk είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται τον τελευταίο χρόνο σε συνεργασία με την επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σωτηρία Βουράκη και προβλέπει εκπαίδευση -κυρίως σε επίπεδο κτηνοτροφικής μονάδας-, με επιτόπιες επισκέψεις και αυτοψία, καταγραφή του τρόπου λειτουργίας της κάθε φάρμας και συμβουλευτική σε θέματα όπως διατροφή, συνθήκες υγιεινής, διαδικασία αρμέγματος, ώστε να αυξάνεται η απόδοση της μονάδας σε συνάρτηση με την ευζωία των ζώων και την ποιότητα του γάλακτος.
Η υλοποίηση του προγράμματος περιλαμβάνει τη διοργάνωση σεμιναρίων και ημερίδων, όπως η πρόσφατη, την οποία παρακολούθησαν αγελαδοτρόφοι που συνεργάζονται με την εταιρία και είχε θέμα «Εξελίξεις και νέες τεχνικές στην ενσίρωση», με εισηγητές εξειδικευμένους κτηνιάτρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ (5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2025)