Ανοδικά οι ασιατικές αγορές – Εξετάζεται μείωση δασμών από Πεκίνο

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κινεζική κυβέρνηση εξετάζει την εξαίρεση κάποιων αμερικανικών προϊόντων από τον πρόσθετο δασμό 125%

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα κινήθηκαν ανοδικά τα ασιατικά χρηματιστήρια, εν μέσω προσδοκιών για βελτίωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας. Την τάση ενίσχυσε ο τεχνολογικός κλάδος, καθώς και η πληροφορία ότι το Πεκίνο εξετάζει την άρση υψηλών δασμών σε ορισμένα αμερικανικά προϊόντα.

Ανοδικές οι βασικές αγορές

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng κατέγραψε αύξηση 1,36%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης CSI 300 σημείωσε πιο περιορισμένη άνοδο, της τάξεως του 0,35%. Η Ιαπωνία παρουσίασε πιο έντονη αντίδραση, με τον δείκτη Nikkei 225 να ενισχύεται κατά 1,88% και τον Topix κατά 1,41%.

Στη Νότια Κορέα, ο γενικός δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 1,07%, ενώ ο δείκτης μικρότερης κεφαλαιοποίησης Kosdaq ενισχύθηκε κατά 0,86%. Οι αγορές στην Αυστραλία παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Πιθανή αποκλιμάκωση των δασμών

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κινεζική κυβέρνηση εξετάζει την εξαίρεση κάποιων αμερικανικών προϊόντων από τον πρόσθετο δασμό 125%, μεταξύ αυτών και οι μισθώσεις αεροσκαφών. Οι πληροφορίες αυτές δημιούργησαν θετικές προσδοκίες για χαλάρωση των εντάσεων στο εμπόριο ΗΠΑ–Κίνας, με πιθανές επιπτώσεις στις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού.

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ