Πρασίνισε το χρηματιστηριακό ταμπλό

Στις 1.823 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

O Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.823 μονάδες με άνοδο 1,2% και τον τζίρο στα 20 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν διακινηθεί 4 εκατ. τεμάχια.

Ο τραπεζικός δείκτης ηγείται της ανάκαμψης με +2,4% στις 1.785 μονάδες, ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 1,6% στις 4.556 μον., όπως και ο FTSEM της μεσαίας που βρίσκεται στις 2.686 μον. με +1,5%.

ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ

Τον τραπεζικό κλάδο αφορούν οι περισσότερες εντολές, με την Πειραιώς στα 5,74 ευρώ με +2,7%, την Alpha στα 2,65 με +2,2%, την Eurobank στα 2,63 με +2% και την ΕΤΕ στα 10,28 με +1,7%.

Ακόμα καλύτερα κινείται η Optima που δεν πτοήθηκε καθόλου την Παρασκευή (3%) και σήμερα συνεχίζει με νέα κέρδη +2,2%, ενώ η Κύπρου κινείται στο -5,8% καθώς διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα των  0,48 ευρώ.

Ιχυροί ρυθμοί και για την Metlen που ανακάμπτει στα 45,8 ευρώ με +1,7% και τζίρο ήδη άνω των 2 εκατ. ευρώ, ενώ η NBG Securities έθεσε τον πήχη για τον τίτλο της στα 61 ευρώ.

Η Βιοχάλκο κινείται στο +2,3%, με τις θυγατρικές της Cenergy και ΕΛΧΑ αμφότερες περί του +1,8%.

Κέρδη άνω του 1% στον FTSE σημειώνουν επίσης οι Jumbo, Ελλάκτωρ, Λάμδα, Τιτάν, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Aegean, Motor Oil και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Μοναδικοί τίτλοι που δεν συμμετέχουν στην άνοδο είναι της Coca – Cola που είναι οριακά στο κόκκινο και του ΔΑΑ στο -0,4%.

Παρομοίως, στα mid caps όλοι οι τίτλοι είναι σε θετικό έδαφος, με τους ΟΛΠ, Κρι Κρι, Intracom και ΑΒΑΞ να ενισχύονται περισσότερο του 2%.

Στα χαμηλότερα στρώματα η Ίλυδα πραγματοποιεί άνοδο 4% με τζίρο 27 χιλ. ευρώ.

H Alter Ego που εισήλθε στους δείκτες FTSE Russell κατά την τριμηνίαια τακτική τους αναθεώρηση την Παρασκευή κινείται με μικρή άνοδο 0,5%.

Στη συνολική εικόνα στο ταμπλό, 85 μετοχές κινούνται ανοδικά έναντι 15 πτωτικών.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ