Ανοδικά κινείται αυτή την ώρα το Χρηματιστήριο.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.980 μονάδες με κέρδη 1,2% και με τον τζίρο στα 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 11 εκατ. σε 3 πακέτα στην Alpha, ενώ έχουν διακινηθεί 8 εκατ. τεμάχια.
Ο τραπεζικός δείκτης ηγείται της ανόδου με +2% στις 2.136 μονάδες, ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 1,2% στις 4.964 μον., όπως και ο FTSEM της μεσαίας που ακολουθεί με +0,6% στις 2.904,46 μον.
ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ
Ως συνήθως ο τραπεζικός κλάδος δίνει τον τόνο, με την Alpha στα 3,36 ευρώ με +3,5% και την ΕΤΕ στα 11,93 με +2,4%, αφότου χτες η Citi αναβάθμισε έντονα τις τιμές – στόχους που έχει και για τις δύο.
Η Πειραιώς ενισχύεται επίσης κατά 2% στα 6,79 και η Eurobank σημειώνει πιο ήπια άνοδο 0,9% στα 3,14.
Εκτός ΔΤΡ, η CrediaBank (ΑΤΤ) συνεχίζει ακάθεκτη με νέα κέρδη 2,3% στα 1,22 ευρώ και τζίρο 360 χιλ. ευρώ.
Στην κορυφή του FTSE κινείται η ΕΥΔΑΠ με ράλι 12% στα 6,69 και αυξημένο τζίρο ήδη άνω των 950 χιλ. ευρώ, με φόντο τις ανακοινώσεις που αναμένονται από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και τη διαχείριση των υδάτων. Παρομοίως, η μικρότερη ΕΥΑΠΣ ακολουθεί με δικό της +11% επί συναλλαγών αξίας 215 χιλ. ευρώ.
Ισχυρά ανοδικά κινούνται ακόμα οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Cenergy όλες με κέρδη άνω του +1,5%.
Στον αντίποδα, η Coca Cola επιβραδύνει τον ΓΔ με το -0,9%, αν και με ελάχιστο τζίρο μόλις 2 χιλ. ευρώ.
Στα mid caps Φουρλής και ΑΒΑΞ επανέρχονται δυναμικά με κέρδη άνω του 2% και οι δύο, με τον ΟΛΠ στο +1,1%, ενώ ο ΑΔΜΗΕ κινείται διορθωτικά στο -1%.
Αυξημένη δείχνει ξανά και η κινητικότητα στα χαμηλότερα στρώματα, με την Unibios να πραγματοποιεί ράλι 10% με τζίρο 130 χιλ. και την ΓΕΒΚΑ στο +7,5% με 35 χιλ.
Στη συνολική εικόνα στο ταμπλό, 76 μετοχές κινούνται με άνοδο έναντι μολις 19 με πτώση.