Πτωτικά έκλεισαν οι ευρωαγορές

Δεν έμειναν στο απυρόβλητο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς έκλεισαν με πτώση άνω του 1% σήμερα, Πέμπτη.

 

Οι ευρωαγορές είναι εμφανώς επηρεασμένες από τους φόβους που κυριαρχούν για τις οικονομικές επιπτώσεις του  κοροναϊού.

 

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 1,4%, στις 381,19 μονάδες, με τον Eurostoxx 50 να σημειώνει πτώση 1,70%, στις 3.362 μονάδες.

 

Ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 1,54%, στις 11.941 μονάδες, ο γαλλικός CAC έχασε 1,90%, στις 5.361, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε απώλειες 1,59%, στις 6.706. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 1,78%, στις 21.554 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 “βυθίστηκε” κατά 2,58%, στις 8.680 μονάδες. Οι κλάδοι των βασικών πόρων και της αυτοκινητοβιομηχανίας ηγήθηκαν των απωλειών.

 

Η μετοχή της Hellofresh βρίσκεται μεταξύ εκείνων που σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη, συγκεκριμένα 6%, αφού η JPMorgan αναβάθμισε τις προοπτικές της.

 

Η Hugo Boss είδε τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο της τάξης του 4%, μολονότι η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση ετήσιων κερδών για το 2019. Αύξησε ωστόσο το μέρισμα για τους μετόχους της, ενώ το guidance της για το 2020 είναι αισιόδοξο.

 

Η Capita βυθίστηκε σχεδόν 40%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η Cineworld είδε πτώση 13%. Evraz και Continental είδαν πτώση της τάξης του 12%.

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ